Findur toont welke kleding er bij je in de buurt te koop is

Rutger Otto
20 oktober 2015, 17:25
2 min leestijd
Findur toont welke kleding er bij je in de buurt te koop is

Met de Nederlandse app Findur kun je zien welke kleding in jouw omgeving wordt verkocht. Dan ga je daarna niet voor niks naar de betreffende winkel.

Lees verder na de advertentie.

Findur

Findur is een nieuwe app van vier studenten van de TU Eindhoven. Samen besloten zij dat consumenten vaak eerst online op kleding oriënteren, maar dat ze vervolgens vaak toch naar een fysieke winkel te gaan om het te passen en te kopen. “We zagen een groot gat tussen de webwinkel en de fysieke winkelstraat”, zegt Jochem Timmers tegen Emerce.

Vanuit die gedachte is Findur ontstaan. Op een kaart in de app kun je aangeven waar je bent en vervolgens schotelt de app je kleding voor die in de buurt in de winkel ligt. De dienst is nog niet bruikbaar in het hele land, maar in de meeste grotere steden zijn wel een aantal winkels die meedoen met Findur. In totaal vind je ruim 500 winkels met de app, allemaal van ketens Score Group (Score) en Macintosh Retail Group (onder meer Pro, Dolcis, Invito).

findur

Profiel aanmaken en kleding zoeken

Dankzij het poppetje linksboven in de app kun je zelf een profiel aanmaken. Hier zet je onder meer je kledingmaten, zodat je voornamelijk schoenen, shirts, jassen of broeken die in jouw maat beschikbaar zijn. Vervolgens krijg je zoekresultaten waar je doorheen kunt swipen. Zit er iets tussen wat je leuk vindt, dan kun je er op tikken voor meer informatie, zoals prijs, merk en kleur. Daarna is het mogelijk om naar de winkel te navigeren of om het kledingstuk op je wishlist te plaatsen.

Nog niet geweldig

Findur is in potentie een handige app, maar blijft op dit moment nog vrij beperkt. Dat komt omdat er gewoonweg nog niet genoeg winkels meedoen. Daarnaast ligt het aan je maat of je genoeg resultaten krijgt. Ook is de zoekfunctie nog wat karig, je kunt niet heel specifiek aangeven wat je zoekt, waardoor je item voor item door de lijst moet vegen.

Qua interface had de app dus wel wat beter gekund. Ook zien de plaatjes van kleding er (in elk geval op de grotere iPhones) wat vaag uit. Findur zal voor sommige mensen al een handige app zijn, maar om écht nuttig te worden is het afhankelijk van de deelnemende winkels en het invoeren van de kleding. Op dat gebied blijft Findur nog wat achter. Daarnaast bieden sommige winkels de informatie die Findur toont zelf al op hun websites.


Via: Emerce
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu