De nieuwe Instagram, maar dan voor locaties: Findery
Wouter Nijsen

Caterina Fake, de bedenker van Flickr, is haar horizon aan het verbreden. De ontwikkelaar heeft een app gemaakt die het midden zoekt tussen Instagram en Foursquare. Maak kennis met Findery, een app waarbij ieder plekje ter wereld een verhaal heeft.

Je kunt Findery het beste zien als een soort FourSquare, maar dan voor ‘overal’. Je kunt niet alleen inchecken bij bekende, geregistreerde locaties, maar ook bij dat ene bankje of die speeltuin waar jij graag de hond uitlaat. Wanneer je een foto maakt van de locatie en daarbij een notitie voegt, kunnen andere gebruikers dat zien op hun wereldkaart.

Het nut van Findery is dat je voortaan makkelijker plekken kunt herinneren. Je maakt simpelweg een foto, schrijft er een notitie bij en de bijgevoegde map laat op een overzichtelijke manier zien waar die ene plek precies ook alweer zat. Toch blijft het voornaamste van de app dat je leuke, andere plekjes van gebruikers kunt ontdekken en die kunt opslaan.

Findery downloaden

FinderyZoals gezegd komen de mooiste plekjes van mede-gebruikers op een wereldmap terecht. Op die manier weet je waar je moet zijn als je bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld bent. En dat kan zomaar iets simpels zijn als een speeltuin met een bankje.

De app kent een volledige integratie met Twitter en Facebook. Via Bumping krijg je een attentie als je dichtbij een plekje van een andere gebruiker bent. Findery is gratis te downloaden in de App Store, een kleine 30MB groot en vereist met iOS 7 of nieuwer.

[app 597596497]
[appimg 597596497]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.