De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

AirPods kwijt? Met Finder for AirPods heb je ze zo weer gevonden

Lars Paijmans
4 januari 2017, 10:22
1 min leestijd
AirPods kwijt? Met Finder for AirPods heb je ze zo weer gevonden

Je kunt natuurlijk oorbellen met mandjes indoen of een kabel eraan hangen om te voorkomen dat je jouw AirPods verliest. De handige Finder for AirPods app is de meest elegante oplossing van de drie.

Lees verder na de advertentie.

Finder for AirPods helpt met zoeken naar je oordopjes

Als je bang bent dat je jouw AirPods vroeg of laat een keer kwijtraakt, komt Finder for AirPods als geroepen. Apple heeft met Find my iPhone een fijne dienst bedacht om een zoekgeraakte iPhone op te sporen, maar doet dit jammer genoeg niet voor de AirPods.

Finder for AirPods

App-ontwikkelaar Deucks Pty besloot daarom om zelf iets in elkaar te zetten. Het resultaat is Finder for AirPods. Een simpele app die met een bewegend balkje laat zien in welke richting je moet lopen om een zoekgeraakte AirPod te vinden. Als je de app opent kun je aangeven welke AirPod je kwijt bent. Daarna is het aan jou om je iPhone te bewegen, zodat je aan het zwarte streepje in beeld kan zien in welke richting je moet gaan zoeken.

Hoe dichterbij je komt, hoe dikker de zwarte streep wordt, totdat je er praktisch bovenop staat. Op die manier weet je dat de AirPod ergens in je directe omgeving verstopt legt. De app gebruikt hiervoor het draadloze signaal dat de AirPods uitsturen naar je iPhone en zet dit om naar een metertje op je scherm.

Finder for AirPods downloaden

Finder for AirPods is vanaf nu beschikbaar in de App Store voor €3,99. Een mooie prijs als je daardoor je AirPods van 180 euro terug kunt vinden, en je geen gekke oorbellen in hoeft te doen om met een gerust hart deze draadloze oordopjes te dragen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu