De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

4 redenen waarom je Final Fantasy XV Pocket Edition moet spelen

Erwin Vogelaar
9 februari 2018, 16:37
3 min leestijd
4 redenen waarom je Final Fantasy XV Pocket Edition moet spelen
FINALFANTASY XV POCKET EDITION

FINALFANTASY XV POCKET EDITION

Gratis

Reviewscore

9

Final Fantasy XV Pocket Edition is nu verkrijgbaar voor iOS. Het is de volledige consolegame, maar dan gestroomlijnd en gratis te proberen op iOS.

Lees verder na de advertentie.

Final Fantasy XV Pocket Edition

Het nieuwste deel van de geroemde Final Fantasy-serie heeft zijn weg naar de App Store gevonden. Het is alleen geen directe overzetting, zoals de oude games in deze rollenspellenreeks. Square-Enix heeft namelijk voor een volledige remake gekozen, met een hele eigen stijl en een meer gestroomlijnde ervaring. Hoewel de personages er nu plots heel raar uitzien, is de game meer dan de moeite waard. Dit is waarom.

1. Groots gestroomlijnd avontuur

Als je een Final Fantasy-game opstart, weet je dat je een groots avontuur kunt verwachten en dat is met FFXV: Pocket Edition niet anders. Je gaat op reis als prins Noctis en zijn kameraden, maar je belandt al snel in een oorlog waarna het verhaal allerlei maffe kanten op gaat. De game biedt het complete verhaal als FFXV voor de spelcomputer, maar dan met minder rompslomp. Hierdoor is de game wel wat korter, maar speelt het heel lekker weg.

2. Personages waar je van gaat houden

Noctis heeft drie vrienden die altijd bij hem blijven. Tijdens het spelen ga je echt van dit groepje houden. Het viertal heeft constant wat leuks te zeggen, ze kamperen en koken samen en helpen elkaar altijd uit de brand. De stemmen, muziek en andere geluiden zijn direct uit de grote versie geplukt, dus dat zit uitstekend in elkaar.

3. Tof vechtsysteem

Op de console bestuurde je Noctis met de camera achter zich, terwijl je over het speelveld teleporteert en aanvalt. In Pocket Edition bekijk je de game van bovenaf. Je tikt op de vijanden om aan te vallen, waarna de personages hun ding doen. Het vechtsysteem wordt leuk door tegenaanvallen en de mogelijkheid om net op tijd weg te springen van een aanval. Ook activeer je speciale aanvallen van je vrienden om extra schade te doen. Dit speelt erg lekker weg en omdat je nieuwe mogelijkheden vrijspeelt, blijft het interessant.

4. Game is gratis te proberen

De game is opgedeeld in tien hoofdstukken. De eerste is gratis te spelen. Dat is top, want zo krijg je een goed idee van de volledige game en kun je de beslissing maken of de rest ook wat voor je is. Het tweede en derde hoofdstuk kosten 1,09 euro per stuk. De hoofdstukken daarna zijn een stukje duurder. Koop je direct het hele pakket, dan leg je 21,99 euro neer. Het kost bij elkaar dus een stuk meer dan de gemiddelde iOS-game, maar je krijgt er ook een hoop voor terug met een waanzinnige kwaliteit. Je vindt de game via onderstaande link in de App Store.

Download Final Fantasy XV Pocket Edition in de App Store (gratis)

FINALFANTASY XV POCKET EDITION

SQUARE ENIX

Gratis via App Store

Meer games

Vergeet ook niet onze iOS-gametips van januari te checken voor meer speelplezier. Aan het eind van deze maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit, waaronder waarschijnlijk Final Fantasy XV Pocket Edition. Benieuwd naar de rest? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gametips direct in je inbox. Of check de iPhoned-app en volg ons op die manier.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu