Final Fantasy VII: klassieker op iOS met wat minpunten

21 augustus 2015, 16:45
2 min leestijd
Final Fantasy VII: klassieker op iOS met wat minpunten
FINAL FANTASY VII

FINAL FANTASY VII

€ 17,99

Reviewscore

8

PlayStation 1-klassieker Final Fantasy VII is uitgebracht voor iOS. Nu kun jij één van de bekendste Japanse RPG’s op je iPhone of iPad spelen.

Lees verder na de advertentie.

Final Fantasy VII

Final Fantasy VII is één van de games die de oorspronkelijk PlayStation definieerden. Hij kwam in 1997 uit en het was het eerste Final Fantasy-deel dat helemaal in 3D was. De game was in die tijd enorm: er kwamen drie cd’s aan te pas om hem op de PS1 te kunnen spelen.

FINAL FANTASY VII – iOS Launch Trailer

In Final Fantasy VII speel je met Cloud Strife, een huurling die door een verzetsgroep is ingehuurd om de grote organisatie ShinRa tegen te houden. Dit bedrijf zuigt alle energie uit de aarde, waardoor natuur en leven langzaam het loodje leggen. FF7 zit vol met thema’s als milieuvervuiling en sociale problemen en kent een plot dat vrij diep gaat. Hoe dichter je Cloud bij de bron van het kwaad brengt, des te meer puzzelstukjes op hun plek vallen en des te groter je team wordt.

Klassieker inhalen of opnieuw spelen

Omdat Final Fantasy VII een klassieker is, hebben veel mensen de game al gespeeld. Voor hen is deze poort naar iOS een mooie om de game nog eens te spelen. Als je de RPG vroeger hebt gemist, is dit helemaal de uitgelezen kans om hem in te halen, bijvoorbeeld als je in de trein zit of lekker in de tuin.

De Final Fantasy VII die je op de iPhone of iPad kunt spelen, is niet hetzelfde als die op de PlayStation. Dit is de versie die naar op de PC verscheen. Dat is alleen maar goed nieuws, want dat betekent dat het spel er mooier uitziet dan de PS1-versie. Final Fantasy VII is uiteraard niet zo mooi als je nu van de nieuwste games gewend bent, maar op de iPhone en iPad ziet het er prachtig uit. Zeker op de nieuwere toestellen loopt hij als een trein.

final fantasy k

Handig aan FF7 op iOS is ook dat hij werkt met iCloud. Dat betekent dat je jouw voortgang in de cloud van Apple kunt opslaan. Je kunt daarmee bijvoorbeeld een spel opslaan op de iPad, om vervolgens op de iPhone door te spelen.

Vervelende minpunten

Final Fantasy VII is een flinke investering. Hij kost 16 euro, duurder dan de PC-versie en PS1-versie. Daarnaast laat de besturing soms wat te wensen over, de knopjes staan niet heel fijn op het scherm. Ook een beetje gek is dat je de statistieken van je personages kunt aanpassen. In een mum van tijd zet je het level van je team omhoog, waarmee je dus eigenlijk vals speelt. Erg raar, want waar blijft dan de uitdaging?

Final Fantasy VII downloaden

Final Fantasy VII is te koop in de App Store. Let goed op, want voor de installatie is maar liefst 1,63GB aan vrije opslagruimte benodigd. Ook moet je iOS 8 of nieuwer draaien op je toestel.

FINAL FANTASY VII

SQUARE ENIX

€ 17,99 via App Store

FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
FINAL FANTASY VII
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu