‘Final Fantasy 6 iOS komt dit jaar nog’
Roel van Hout

Liefhebbers van Japanse rollenspellen, opgelet: Final Fantasy 6 iOS verschijnt dit jaar nog in de App Store!

Het zesde deel in de immens populaire Final Fantasy-serie wordt door liefhebbers beschouwd als één van de beste Japanse rollenspellen (hierna: J-RPG’s) ooit gemaakt. Dat het spel de overstap naar iOS zou gaan maken lag wel in de lijn der verwachting, maar dat het dit jaar nog komt is wel degelijk een verrassing.

Het nieuws werd opgetekend door gamesite Kotaku, die sprak met een werknemer van de de Japanse uitgever van de spellenreeks, Square Enix. Volgens Takashi Tokita wordt het spel ‘in de basis een remake’, maar ‘met enkele verbeteringen’.

Final Fantasy 6 iOS wordt gebalanceerder

Final Fantasy 6 iosDe klassieke J-RPG’s kenmerken zich door het uren-, zo niet dagen- of wekenlang trainen van je spelpersonages om eindbazen te kunnen verslaan in gevechten waarbij de speler en de computer telkens één zet mogen doen. Square Enix past het spel daarom wel aan aan deze tijd, waarin gamers het niet meer gewend zijn om zoveel tijd in één spel te investeren. Zeker voor de iPhone-gamer, die korte speelsessies onderweg gewend is, is dat goed nieuws.

Uiterlijk zal de game 2D blijven, in tegenstelling tot sommige eerdere iOS-overzettingen van Final Fantasy-spellen, die 3D-graphics hadden. Een precieze releasedatum is dus nog niet bekend, maar in ieder geval vóór het einde van het jaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.