Final Fantasy 7 komt voorlopig niet naar de iPhone
Gijs Ettes

In tegenstelling tot Final Fantasy 6 iOS komt Final Fantasy 7 voorlopig niet naar de iPhone.

Final Fantasy 7 te groot voor iPhone

Dat geeft Square Enix-producer Takashi Tokita aan in gesprek met tech-site Shacknews. Volgens Tokita gaat het nog jaren duren voordat het zevende deel in de Final Fantasy-reeks wordt uitgebracht op mobiele apparaten als de iPhone 5S en iPhone 5C.

Final Fantasy 7Hoewel Final Fantasy 1 tot en met 5 al beschikbaar zijn en deel 6 eraan zit te komen, gooit de grootte van Final Fantasy 7 roet in het eten. “Helaas zijn telefoons op dit moment niet in staat om te gaan met de grootte van Final Fantasy 7. De game is meer dan 1GB groot. Mensen moeten waarschijnlijk nog een aantal jaar wachten”, aldus Tokita.

De rpg bestond bij de release op de PS1 (1997) uit drie cd-roms en de later uitgebrachte pc-versie woog 3GB. Dat is ruim boven het limiet dat Apple heeft ingesteld voor iOS-games. “Het gaat jaren duren voordat we beginnen aan een port”.

Release Final Fantasy 6 eind dit jaar

Wie zijn honger naar Final Fantasy toch wilt stillen, kan eind dit jaar aan de slag met het zesde deel. Deze klassieke J-RPG wordt voor de iPhone in een modern jasje gestoken, maar behoudt de 2D-graphics van het origineel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.