Filmic Pro maakt kleuren van iPhone 7-video’s mooier in nieuwe bèta

Rutger Otto
17 januari 2017, 13:05
2 min leestijd
Filmic Pro maakt kleuren van iPhone 7-video’s mooier in nieuwe bèta

In de bèta-versie van Filmic Pro zit een functie die de kleuren van opnames verbetert.

Lees verder na de advertentie.

Filmic Pro bèta

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben allebei een prima camera, maar het kan altijd beter. De camera-app Filmic Pro heeft een bèta uitgebracht waarmee je nog mooiere beelden kunt maken. Vind je de opnames van de iPhone vaak flauw of flets, dan maakt de bètasoftware van Filmic Pro dat beter.

De app stelt gebruikers in staat om 4K-video’s te schieten in ‘log profile’. Filmmaker Matteo Bertoli laat in onderstaande video op YouTube zien wat voor beelden dat oplevert. Het komt erop neer dat je eerst een filmpje maakt die er niet zo bijzonder uitziet, maar die je daarna via de Filmic Pro-app kunt aanpassen. Dankzij de kleurcorrectie is de video zo aan te passen dat details in schaduwen en heldere gedeeltes niet verloren gaan.

Nabewerking

“In het begin oogt de opname wel raar, maar dat is normaal”, zegt Bertoli op de website PetaPixel. “In de nabewerking kunnen we de kleuren aanpassen en meer details tonen.” Om te bewijzen wat er mogelijk is, maakte hij bovenstaande beelden in Salt Lake City. Daarnaast is het originele beeld ook beschikbaar als download, zodat je het verschil tussen beide filmpjes kunt vergelijken.

Verbeterpuntjes

Toch is de bèta nog niet helemaal in orde. Vooral de donkere gebieden kunnen beter. Volgens Bertoli valt daar snel ruis te zien. Daarvoor moest hij de zwartwaarde daar omlaag halen, maar dan verlies je dus details. “Dit komt waarschijnlijk omdat de app nog in bèta-versie is of omdat de sensor op de telefoon heel klein is”, zegt hij. Mogelijk komt daar in de uiteindelijke update betering in, een releasedatum is nog onbekend.

Filmic Pro is één van de beste camera-apps op iOS. De app kreeg bekendheid door de film Tangerine, die volledig op een iPhone 5S werd geschoten dankzij de Filmic Pro-app. Filmic Pro kost in de App Store tien euro om te downloaden.

Filmic Pro-Video Camera

Bending Spoons Apps ApS

Gratis via App Store

Filmic Pro-Video Camera
Filmic Pro-Video Camera
Filmic Pro-Video Camera
Filmic Pro-Video Camera
Filmic Pro-Video Camera
Filmic Pro-Video Camera
Filmic Pro-Video Camera
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu