Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwe gids-app laat zien waar je films kunt streamen en kopen

Rutger Otto
31 januari 2017, 16:51
3 min leestijd
Nieuwe gids-app laat zien waar je films kunt streamen en kopen
Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.

Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.

Gratis

Reviewscore

5

Met de Film.nl-zoekmachine zie je welke films en series er waar te zien zijn in Nederland. Dat moet zorgen dat mensen minder illegale wegen bewandelen.

Lees verder na de advertentie.

Film.nl is een website en app die door de filmindustrie is opgezet. Zie het als een gids naar het legale aanbod van series en films in Nederland. Wil je weten op welke dienst een bepaalde film te zien is, dan zal deze dienst je erheen gidsen. Wij probeerden de app alvast uit om te zien of het wat is.

Film.nl als filmzoekmachine

Om duidelijk te zijn: Film.nl is geen filmdienst. Je kunt de app dus niet gebruiken om er films en series op te kijken. Het is een soort Google die je naar de juiste plek wijst. Grappig genoeg doet de app wel een beetje alsof. De eerste keer dat je de app gebruikt, dien je bijvoorbeeld je favoriete filmgenres in te voeren om persoonlijke suggesties te ontvangen.

Als gebruiker geef je eveneens aan welke resultaten je wilt zien door diensten, winkels en zenders aan te vinken. De belangrijkse streamingsdiensten zijn aanwezig: Cinetree, Filmthuis, iTunes, KPN On Demand, Netflix, Pathe Thuis, Videoland en Ziggo On Demand. Is een film of serie niet on-demand beschikbaar, dan wordt er verwezen naar een webwinkel die hem op dvd of blu-ray heeft. Hiervoor zijn Bol.com, ECI en Media Markt geselecteerd. Maar ook voor de nieuwste films is ruimte in de app. Geef aan in welke stad je woont en Film.nl wijst je naar de bioscoop waar hij draait.

Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.
Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.
Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.
Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.
Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.

Niet direct naar de film

Tot dusver klinkt het prima. Het idee achter de app is prijzenswaardig, maar de uitvoering is dat helaas nog niet. De filmzoekdienst heeft een fraai uitziende app en het zoeken werkt prima, maar de resultaten vallen tegen. Uitgaande links van diensten en bioscopen waar je naar de film kunt kijken, leiden vaak niet direct naar de juiste pagina. In het geval van Netflix kom je op de hoofdpagina van de website terecht, niet op de pagina van de film. Is iets op Bol.com verkrijgbaar, dan kom je op de homepage. De dienst wijst je ongeveer in de goede richting, maar niet naar de bestemming.

Bij elke film en serie die je aantikt, krijg je informatie over de titel en de acteurs die erin spelen. Via dit scherm kun je ook de trailer bekijken en hem toevoegen aan de je watchlist. Verder staat er ook een beoordeling bij, al legt de app niet uit waar dat cijfer vandaan komt.

Download Film.nl

Er is nog behoorlijk wat ruimte voor verbetering in de Film.nl-app. Zo kloppen de resultaten niet echt. Een film als ‘Jiro Dreams of Sushi’ wordt in de app niet gevonden, terwijl hij wel degelijk op Pathe Thuis beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor Captain America: Civil War, die nu op Netflix staat. De vraag is of Film.nl het constant wisselende aanbod van verschillende on-demand-diensten kan bijbenen. Film.nl is een goed initiatief om illegaal kijken tegen te gaan door juist het legale aanbod aan te wijzen, maar dan moet het platform nog wel een paar stappen maken om een écht goede gids te zijn.

Film.nl - Zoek. Vind. Kijk.

Film Distributeurs Nederland

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu