FIFA Mobile Voetbal: gestripte versie van de populaire voetbalgame

Rutger Otto
20 oktober 2016, 19:14
2 min leestijd
FIFA Mobile Voetbal: gestripte versie van de populaire voetbalgame
FIFA Voetbal

FIFA Voetbal

Gratis

Reviewscore

7

FIFA op de iPhone is wel even wat anders dan op de console. Het spel is helemaal gemaakt voor korte potjes onderweg, maar is dat nog leuk?

Lees verder na de advertentie.

FIFA op de iPhone

Zo populair als FIFA op de PlayStation en Xbox is, zo is hij dat ook in de App Store, waar FIFA Mobile Voetbal hoog in de gratis hitlijst staat. Dit spel biedt een FIFA-game, maar dan voor je smartphone. Dat betekent dat er wel wat concessies zijn gedaan. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang je maar geen volledige FIFA verwacht zoals op de console.

De app gaat er niet vanuit dat je direct een prof bent. Zo leer je eerst de basics. Er zijn twee manieren waarop je kunt spelen. Je kunt op spelers tikken om te passen en lijntjes trekken richting het doel om te schieten, maar het is ook mogelijk om virtuele knoppen te gebruiken om te lopen, te passen en te schieten. Iedereen kan het spel spelen zoals hij of zij dat het fijnst vindt.

Net zoals bij zijn grote broer draait het bij FIFA Mobile Voetbal voor een groot deel om het samenstellen van het beste team. Dat doe je door kaartjes te verzamelen. Daar zitten spelers bij om je team te versterken, maar ook andere bonussen.

Speltypes

Maar hoe speelt de game? Eerst speel je voornamelijk dagelijkse events, dat zijn trainingen om beter te worden, en ‘speltype aanval’. Bij dat laatste speel je steeds een deel van de wedstrijd en probeer je goals te maken. Hierbij val je alleen maar aan. Zodra de bal in de voeten van de tegenstander belandt, trappen ze hem over je heen, wordt het beeld zwart en hervat de game op het moment dat jij de bal weer hebt. Afhankelijk van hoe je speelt en hoeveel je scoort verdien je punten en muntjes, al blijft het een beetje onduidelijk hoe je de progressie precies werkt. Ben je vijf niveaus omhoog, dan speel je meer competities vrij.

De app is in het begin behoorlijk overweldigend door de vele menuutjes, balkjes en lijntjes. FIFA geeft een snelle uitleg, maar voordat je weet hoe de navigatie werkt, ben je wel een poosje verder. Wel zijn alle spelers keurig als kaartjes beschikbaar en het spel zelf ziet er fraai uit.

FIFA Mobile Voetbal downloaden

Om af en toe een potje te spelen is FIFA Mobile Voetbal een prima game, maar diehards zullen meer van FIFA willen. Niet dat dat erg is, want voor hen is er de consoleversie. Jammer is echter dat de mobiele versie de spanning en controle mist. Je baalt nooit als je verliest in de aanvalsmodus omdat je geen hele wedstrijden speelt en als je scoort is het leuk, maar je hebt nooit het gevoel dat hij er precies ingaat zoals je voor ogen had. Daar had toch iets meer ingezeten.

FIFA Voetbal

Electronic Arts

Gratis via App Store

FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
FIFA Voetbal
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu