4 redenen waarom FIFA Mobile steeds meer op FIFA 19 lijkt

Florence Peeters
8 november 2018, 16:56
2 min leestijd
4 redenen waarom FIFA Mobile steeds meer op FIFA 19 lijkt
FIFA Voetbal

FIFA Voetbal

Gratis

Reviewscore

7,5

FIFA Mobile heeft een grote update gekregen, waardoor de game er een stuk beter uitziet. Om deze vier redenen lijkt FIFA Mobile nu een stuk meer op FIFA 19.

Lees verder na de advertentie.

FIFA Mobile flink op de schop

EA Sports heeft de mobiele variant van de razendpopulaire voetbalgame flink vernieuwd. Waar de app voorheen een slap aftreksel was van het daadwerkelijke spel, geeft de laatste update FIFA Mobile een aantal leuke verbeteringen.

In feite is de game volledig opnieuw ontworpen, want de zogenaamde game engine is helemaal vernieuwd. Deze bepaalt de werking van een spel. Hierdoor is de gameplay veranderd en zijn de graphics en het gebruik van kunstmatige intelligentie sterk verbeterd.

Daarnaast heeft EA een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de app. Wij zetten de vier belangrijkste veranderingen in FIFA Mobile voor je op een rijtje.

1. Betere graphics maken spel realistischer

Dankzij de nieuwe game engine zijn de spelersgelijkenissen – net zoals in de versie voor consoles – realistischer dan ooit. Iedere speler heeft meer een eigen karakter. Zo heeft een voetballer bijvoorbeeld zijn eigen loopacties en vreugdedansjes.

Bovendien ziet een 11-tegen-11-pot er nu vloeiender en mooier uit. Natuurlijk is het niet zo strak als wanneer je FIFA op een PlayStation 4 of Xbox One speelt, maar voor een voetbalgame voor smartphones oogt de game vrij realistisch.

2. Realtime wedstrijden tegen andere spelers

FIFA Mobile laat je voortaan in realtime wedstrijden spelen tegen andere spelers van over de hele wereld. Om beter te worden en anderen te kunnen verslaan, kun je het in de amateur- en profdivisies ook tegen een AI-trainer opnemen.

Dankzij kunstmatige intelligentie wordt deze virtuele tegenstander steeds sterker, waardoor jij ook steeds beter moet worden om het winnende team te zijn. Wanneer je met behulp van de AI-trainer sterker bent, speel je online tegen wie je wil. Daag je vrienden uit, of vecht om een plekje in het klassement.

3. Tactisch denken wordt beloond

Het zou voor velen een droom zijn om een FIFA-team te verzamelen met Messi, Mbappé, Ronaldo en andere grote namen in jouw elftal. Maar tactisch denken wordt voortaan juist meer beloond met de nieuwe Teamgeest-feature.

Wanneer je een team verzamelt met daarin spelers van dezelfde club, competitie of land in je basiselftal, krijg je extra spelersboosts. Des te realistischer je speelt, des te meer beloningen je dus krijgt. Je kunt kiezen uit spelers van meer dan 550 echte teams.

4. Nieuwe speltypen leggen lat hoger

Wanneer je de standaardwedstrijden even zat bent, biedt het vernieuwde FIFA Mobile een paar nieuwe speltypen die de lat een stukje hoger leggen. Zo moet je in het speltype ‘Versus-aanval’ aan de gang met aanvalsposities en je wedstrijden daarop beslissen. De wedstrijden duren slechts 90 seconden, dus de druk ligt hoog.

Vind je het leuker om je team op de lange termijn te coachen? Dan kun je lid worden van competities en je daarin omhoog werken. Ieder speltype heeft een bijbehorend klassement en passende seizoensbeloningen.

FIFA Voetbal

Electronic Arts

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen