FIFA 15 Ultimate Team: fijne voetbalgame voor de iPhone

Rutger Otto
26 september 2014, 12:38
2 min leestijd
FIFA 15 Ultimate Team: fijne voetbalgame voor de iPhone

Het zijn mooie tijdens voor de voetballiefhebber. De nieuwe FIFA is uit en je kunt de Ultimate Team-modus nu ook op je iPhone spelen.

Lees verder na de advertentie.

FIFA is al jaren hét voetbalspel waar de meeste liefhebbers naar uitkijken. Met de game heb je beschikking over alle spelers, competities en toernooien ter wereld. Je kan in je eentje spelen, maar ook (online) met zijn tweeën tegen elkaar. Sinds een paar jaar is de Ultimate Team-modus heel populair in het spel. Hierbij verzamel je een soort Panini-kaartjes van spelers, waarmee je jouw ultieme team kan samenstellen.

FIFA 15 Ultimate Team app

Deze modus kun je nu ook op de iPhone spelen. De FIFA 15 Ultimate Team app lijkt heel erg op zijn grote broers op de consoles. Je begint met een team van ‘matige’ spelers. Door wedstrijden te spelen, verdien je punten waarmee je nieuwe zakjes met voetbalkaartjes kan kopen. Als je geluk hebt, zitten daar betere spelers in.

Met het inzetten van de kaarten maak je jouw team steeds beter. Het klinkt makkelijker dan het is, want je moet als een echte manager te werk gaan. Dat begint al met het op de juiste plek zetten van de poppetjes. Speelt een voetballer linksback terwijl hij eigenlijk rechtsvoor moet staan, dan is hij minder goed. Ook onderlinge relaties zijn belangrijk. Zet je mensen van dezelfde club of nationaliteit naast of voor elkaar, dan zijn ze beter op elkaar ingespeeld. Dit soort dingen verhogen de teamgeest, waar het team beter van wordt.

FIFA op je iPhone

De potjes om punten te halen kun je zelf spelen. De FIFA 15 Ultimate Team app maakt daarvoor gebruik van een besturing die gebruik maakt van virtuele knoppen. Om nog beter te worden kun je ook andere touchbesturing op het scherm toepassen (vegen voor een geplaatst schot), maar dat hoeft niet.

Wel is de gameplay een stuk simpeler en de intelligentie van de computer een stuk dommer dan op de console. Ook ligt het tempo iets lager. Dat alles is overigens helemaal niet erg, want dat houdt het spel behapbaar op de iPhone.

FIFA 15 Ultimate Team app downloaden

Voor iedereen die FIFA 15 ook onderweg wil spelen, is de FIFA 15 Ultimate Team app verplichte kost. De app is gratis te downloaden voor iOS 5.1.1 of nieuwer. Voor de installatie heb je wel behoorlijk wat vrije schijfruimte nodig: 1,06GB.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu