Fietstel-app wil fietsgedrag van Nederland meten

Rutger Otto
23 augustus 2016, 17:11
1 min leestijd
Fietstel-app wil fietsgedrag van Nederland meten
Fiets Tel-app

Fiets Tel-app

Gratis

Reviewscore

7

Verschillende bedrijven houden in samenwerking met de overheid de Fiets Telweek. Daarmee worden zoveel mogelijk fietsbewegingen in kaart gebracht. Met de bijhorende app kun je meedoen.

Lees verder na de advertentie.

Fietstel-app brengt het fietsgedrag in kaart

Onder de koepel Nationale Fiets Telweek wordt in de derde week van september 2016 een nationaal fietsonderzoek gehouden. Hiermee wordt het dagelijkse fietsgedrag van Nederlanders gedurende een week in kaart gebracht. De data die het oplevert wordt gebruikt door overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties gebruikt om het fietsnetwerk te verbeteren. Praktisch voorbeeld: fietspaden kunnen zodoende verbeterd worden.

Op 19 september start de app pas (automatisch) met meten als je hem aan hebt staan, maar de Fietstel-app is nu al te downloaden. Als gebruiker moet je wel toegang verschaffen om gps-gegevens door te sturen en de bewegingssensor te laten gebruiken.

Fiets Tel-app
Fiets Tel-app
Fiets Tel-app
Fiets Tel-app
Fiets Tel-app

Fiets Telweek

Het is niet de eerste keer dat een Fiets Telweek wordt georganiseerd. Aan de editie van vorig jaar deden bijna 51.000 mensen mee. Volgens de initiatiefnemers zijn de eerste verbeteringen naar aanleiding van dat onderzoek al doorgevoerd op straat. Zo zijn er verkeerslichten anders afgesteld, zodat er minder fietsfiles ontstaan en mensen op die knelpunten sneller kunnen doorrijden. Met de nieuwe telling kan bijvoorbeeld bekeken worden of er op andere plekken hulp nodig is en of de verbeteringen van vorig jaar nog toereikend zijn.

Om de app te gebruiken, meld je je aan met postcode en e-mailadres. Vervolgens kun je op het dashboard van de app kijken op welke positie je staat van deelnemers in jouw woonplaats. Het is eveneens te zien of je in de stad of provincie woont waar het meest gefietst wordt. Op het dashboard staat ook hoeveel kilometer er in totaal door je plaatsgenoten is gefietst en met welke gemiddelde snelheid.

Fiets Tel-app

Mobidot B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu