Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Prachtige puzzelgame Fez is ook op iOS fantastisch

Lars Paijmans
14 december 2017, 11:18
1 min leestijd
Prachtige puzzelgame Fez is ook op iOS fantastisch
FEZ Pocket Edition

FEZ Pocket Edition

€ 5,49

Reviewscore

8,5

December is een geweldige maand voor iOS-games. De App Store sluit het jaar af met een aantal van de beste games van het jaar, en daar hoort sinds vandaag ook Fez bij. Dit is waarom je deze puzzelgame niet mag missen.

Lees verder na de advertentie.

Fez: Pocket Edition nu beschikbaar op iOS

Toen Fez in 2012 uitkwam op spelcomputers, regende het prijzen voor deze slimme puzzelgame. Onder het kleurrijke en simpele uiterlijk gaat namelijk één van de meest complexe en diepgaande puzzelgames van de laatste jaren schuil.

Fez: Pocket Edition

Alles draait (letterlijk) in Fez om één principe: de 2D-wereld waar je in rondloopt en springt kun je met een druk op de knop ronddraaien. Ieder scherm heeft dus vier kanten, waar keer op keer geheimen en oplossingen voor puzzels verborgen zitten.

Door met het perspectief van de spelwereld te spelen, kun je bijvoorbeeld paden op elkaar aan laten sluiten, zodat onbereikbare platformen ineens binnen handbereik liggen. Dit begint simpel, maar wordt uiteindelijk behoorlijk uitdagend.

Swipen om te draaien

Nu Fez ook op de iPhone en iPad te spelen is, kun je de wereld gemakkelijk ronddraaien dankzij het touchscreen. Je bestuurt hoofdpersoon Gomez met digitale knoppen op het scherm, maar draait de spelwereld door van links naar rechts over het scherm te vegen. Omdat de game ook geen complexe platform-vaardigheden van je vraagt, zit deze bediening zelden in de weg.

Fez is voor 5,49 euro te downloaden in de App Store. Je hebt iOS 8.0 of hoger nodig om de game te draaien. Heb je tijdens de feestdagen een iTunes-kaart gekregen, of gewoon nog wat tegoed over op je account? Dan weten we zeker dat je jezelf hier uren mee vermaakt.

Download Fez: Pocket Edition in de App Store (5,49 euro)

FEZ Pocket Edition

Polytron Inc.

€ 5,49 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's