Fender Tune helpt met het stemmen van je (bas)gitaar

Erwin Vogelaar
9 augustus 2016, 19:28
2 min leestijd
Fender Tune helpt met het stemmen van je (bas)gitaar
Fender Guitar Tuner

Fender Guitar Tuner

Gratis

Reviewscore

7,5

Fender is een bekend merk als je wel eens naar een gitaar hebt gekeken. Met Fender Tune start het bedrijf ook met het maken van apps. Dit kun je met de applicatie.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Fender Tune

Iedereen die wel eens een gitaar bespeeld heeft, of er alleen maar naar heeft gekeken, kent waarschijnlijk het merk Fender wel. Naast het produceren van mooie gitaren, start dit bedrijf nu ook met het maken van apps. De eerste app heet Fender Tune, een gratis iOS-app waarmee je jouw (bas)gitaar kunt stemmen. De app is gemaakt voor beginners die nog weinig weten van stemmen, maar bevat ook opties voor gevorderden. Zoals Fender stelt op de app-pagina: makkelijk voor beginners en accuraat voor pro’s.

fender tune

Zo kun je gebruik maken van de auto-tune-mode, waarin de app je per snaar tips geeft of je het ding wat strakker of losser moet draaien voor de juiste toon. Er is daarnaast een manuele mode, waarbij je gehoor getraind wordt. Deze mode kan je helpen om later je (bas)gitaar te stemmen zonder hulp van een app. Wil je echter snel de juiste toon bereiken, dan is de auto-tune-mode het handigst.

Fender stelt dat de app bijzonder accuraat is, door een speciale technologie die digitale signalen verwerkt. Via Twitter stelt het bedrijf in de toekomst ook andere instrumenten te gaan toevoegen. Hiermee zou Fender elke muzikant willen bedienen binnen dezelfde app. Daarnaast zal het bedrijf een heel ecosysteem aan apps gaan ontwikkelen. Wat voor apps dit zullen zijn is op dit moment nog niet bekend, maar de kans is groot dat het merendeel van de apps zal draaien om het maken van muziek.

Fender Tune downloaden

Fender Tune kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 73,2MB vrije ruimte en iOS 8.1 of nieuwer.

Fender Guitar Tuner

Fender Digital

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu