Feedless: Facebook, Instagram en Twitter, maar dan zonder tijdlijn

Michel van 't Klaphek
3 maart 2018, 13:44
2 min leestijd
Feedless: Facebook, Instagram en Twitter, maar dan zonder tijdlijn
Feedless — Newsfeed Blocker

Feedless — Newsfeed Blocker

Gratis

Reviewscore

7

Minutenlang door je Facebook-, Instagram- of Twitter-feed scrollen. Ook al vind je het eigenlijk niet eens meer echt leuk, toch blijf je maar door scrollen. Herkenbaar? Dan is Feedless wellicht de oplossing voor jou.

Lees verder na de advertentie.

Feedless: sociale media, minus de feeds

Deze app blokkeert namelijk de feeds, of tijdlijnen, van bovengenoemde apps. Je ziet dus helemaal niks meer: geen recente berichten van vrienden, geen advertenties van bedrijven en geen automatisch afspelende filmpjes. Wel kun je nog steeds van alle andere functies gebruikmaken, zoals de Evenementen-pagina van Facebook en de berichtensectie van Instagram. Ook kun je nog steeds berichten schrijven, en bijvoorbeeld je notificaties checken.

Feedless

Feedless blokkeert de feeds van bovengenoemde sociale medianetwerken in Safari. Je kunt dus nog steeds ‘smokkelen’ door de apps zelf te installeren: iets wat Feedless overigens wel actief afraadt. Zo installeer je de tijdlijnblokker:

  • Download de app;
  • Ga naar het instellingenmenu;
  • Tik op Safari en ga naar Materiaalblokkeringen;
  • Activeer Feedless en open de app weer: klaar ben je!

Ook interessant: 5 praktische tips om je iPhone minder verslavend te maken

‘Steeds meer aandacht voor nadelen van technologie’

De ontwikkelaar achter de app zegt geïnspireerd te zijn door News Feed Eradicator, een plugin voor de Chrome browser van Google. De app komt op een geschikt moment uit, aangezien momenteel een maatschappelijk debat heerst over de invloeden van smartphones, en in het bijzonder sociale media, op ons gedrag.

Zo lanceerde Arianna Huffington, bedenkster en oprichter van de gelijknamige krant, onlangs nog Thrive. Dit is een app die ervoor zorgt dat jij zo min mogelijk door je smartphone wordt afgeleid. Ook Tristan Harris, een ex-medewerker van Google, heeft als missie om de negatieve bijeffecten van technologie te bestrijden met zijn organisatie Time Well Spent.

Feedless is als het ware de middenweg in dit debat. Je kunt nog steeds gebruikmaken van sociale media, hetzij enigszins beperkt. Mocht je toch door de feed willen scrollen, dan moet je dat op een ander apparaat doen.

Feedless downloaden

De app is vanaf nu te downloaden. De app is gratis wanneer je enkel je Facebook feed wilt blokkeren. Wil je ook het activiteitenoverzicht van Instagram en Twitter blokkeren? Dan betaal je 9,99 dollar per jaar, omgerekend zo’n 8,10 euro. Facturering gaat via iTunes. Voor Feedless opzeggen geldt hetzelfde.

Download Feedless in de App Store (gratis)

Feedless — Newsfeed Blocker

Basil Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's