De 5 favoriete iOS-apps van 2014: Wouter

Redactie
24 december 2014, 19:11
3 min leestijd
De 5 favoriete iOS-apps van 2014: Wouter

Wat waren het afgelopen jaar de favoriete iOS-apps van de redactie? In deze serie zetten we ze op een rijtje en redacteur Wouter trapt af.

Lees verder na de advertentie.

Wouters favoriete iOS-apps van 2014

Persoonlijk maak ik op iOS al vaak gebruik van dezelfde selectie apps, waar er zo nu en dan eentje aan wordt toegevoegd. De apps die ik voor dit lijstje heb geselecteerd, zijn dan ook niet per se nieuw, maar wat mij betreft wel onmisbaar voor elke iPhone-gebruiker.

NS Reisplanner

Ik ben dit jaar aanzienlijk meer met het openbaar vervoer gaan reizen en de NS Reisplanner-app is dan vrijwel onmisbaar. Het leuke aan de reis-app is dat hij met elke update beter, sneller en overzichtelijker wordt. In de loop der jaren heeft de NS-app een boel veranderingen doorgemaakt die ervoor zorgen dat ‘ie een stuk fijner in gebruik is. Daarnaast is het handig dat je van treinvertragingen af weet voordat dit op een station omgeroepen wordt. Dit heeft me veel reistijd én irritatie bespaard.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

Netflix

Netflix is zo’n voorbeeld van een app die ik dit jaar veel meer ben gaan gebruiken. Netflix zet je aan als je je even verveelt of een hele serie wilt binge-watchen. De iOS-app vind ik eigenlijk het fijnst in gebruik, met name omdat het navigeren op je iPhone een stuk sneller gaat. Je tikt snel wat in de zoekbalk en kiest vervolgens direct een toffe film of serie uit. Wel is het even wennen om volledige films en series te bekijken op het kleinere scherm, al biedt de iPad daar een oplossing voor.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

Pocket

Ook later lezen-app Pocket ben ik dit jaar meer gaan gebruiken omdat ik gewoonweg vaker onderweg ben en dan tijd over heb. Wanneer je iets interessant op het web tegenkomt maar niet de tijd hebt om te lezen, komt Pocket erg van pas. Handig is ook de Safari-extensie, waarmee je sinds iOS 8 direct artikelen in Pocket opslaat, zonder hier omslachtige handelingen voor te hoeven uitvoeren. Ook kun je dankzij Pocket opgeslagen artikelen offline lezen; handig als je geen internet tot je beschikking hebt.

Pocket

Mozilla

Gratis via App Store

Voetbalzone Score!

Dit jaar verscheen Voetbalzone Score!, een livescore-app afkomstig van de gelijknamige website. Er zijn talloze applicaties voor iPhone die live voetbalwedstrijden bijhouden. Voetbalzone Score! weet zich te onderscheiden en dat komt voornamelijk door het feit dat veel verschillende informatie gebundeld wordt. Hierdoor hoef ik niet telkens meerdere apps te gebruiken om zowel de scores, opstellingen als de rangen in voetbalcompetities bij te houden.

Swiftkey

Tot slot mag SwiftKey niet in dit lijstje ontbreken. Een van de tofste nieuwe features van iOS 8 is de toevoeging van ondersteuning voor externe toetsenborden. Hierdoor ben je niet meer verplicht om het standaard toetsenbord te gebruiken, maar kun je het snellere en slimmere SwiftKey instellen. Dit keyboard heeft een slimme tekstvoorspelling en laat je zowel tikken als swipen om woorden te vormen. Er zijn verschillende thema’s en SwiftKey leert van je gebruik. Handig!

Microsoft SwiftKey AI Keyboard

SwiftKey

Gratis via App Store

Wat waren jouw favoriete apps van afgelopen jaar? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu