Family Guy iOS-game verschijnt in de lente, check de eerste screenshots
Wouter Nijsen

The bird is the word! De makers van de aankomende Family Guy-game hebben bevestigd dat het spel gebaseerd op de populaire animatieserie deze lente naar de iPhone en de iPad komt. Daarnaast zijn de eerste beelden van de humoristische game vrijgegeven.

family guy iosHet team achter de freemium-game The Simpsons: Tapped Out werkt aan de Family Guy-game voor iOS. Wanneer we een blik werpen op de screenshots, zien we dat het spel qua ontwerp en perspectief veel weg heeft van de game die zich in Springfield afspeelt.

Net als bij The Simpsons, wordt het spel met Peter Griffin en zijn familie free-to-play, wat betekent dat het spel in-app aankopen zal bevatten. De makers hebben aangegeven dat alle bekende personages de revue zullen passeren.

Eerste beelden Family Guy iOS-game

Daarmee worden personages als vrouw Lois, de hond Brian, de moordlustige baby Stewie en de vrienden Joe, Quagmire en Cleveland zo goed als bevestigd. Het spel vindt net als de serie plaats in Quahog. Bij het verhaal is Seth McFarlane betrokken, de geestelijk vader van Family Guy.

Speltechnisch wordt Family Guy vermoedelijk hetzelfde als The Simpsons: Tapped Out. Dat betekent dat je ook in deze game in level kunt stijgen en dingen kunt bouwen. We kunnen ons voorstellen dat Peter in staat is om, net als Homer, in knotsgekke situaties terecht te komen.

Herhaalt EA freemium succes?

In The Simpsons: Tapped Out is het mogelijk om met echt geld het spelverloop te versnellen. Games als Hay Day en Candy Crush staan hier ook om bekend. Afgelopen september maakte ontwikkelaar EA bekend dat Tapped Out maar liefst 100 miljoen dollar in het laatje bracht. EA hoopt dit trucje te herhalen met de Family Guy iOS-game via microtransacties.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.