Facebook laat gebruikers gratis wifi-netwerken in de buurt vinden
Facebook

Facebook

Gratis

Onze score

8

De functie om via Facebook wifi-netwerken te zoeken, is nu wereldwijd beschikbaar gemaakt. Gebruikers kunnen daarmee publieke netwerken vinden die bedrijven delen.

Met Facebook wifi-netwerken zoeken

Helemaal nieuw is de functie niet, want het sociale netwerk Facebook begon vorig jaar al met het testen van ‘wifi zoeken’ in enkele landen. Ook Nederlanders meldden toen al van de dienst gebruik te kunnen maken. Inmiddels is de optie wereldwijd beschikbaar, schrijft Facebook op zijn blog.

Om naar wifi te zoeken tik je binnen de Facebook-app rechtsonder op het ‘hamburgermenu’; het icoon met drie streepjes boven elkaar. Scrol in dat menu iets omlaag tot je ‘wifi zoeken’ tegenkomt. Wil je van de functie gebruikmaken, dan is een aanpassing van je instellingen mogelijk vereist. Facebook wil namelijk altijd toegang hebben tot je locatie. Heb je dat niet ingeschakeld en wil je wifi zoeken gebruiken, dan kun je dat alsnog doen.

Kaart met routebeschrijving

Staat alles goed ingesteld, dan komt er een kaart in beeld, waarop je meteen kunt zien waar er bij jou in de buurt openbare wifi-netwerken zijn. Dit zijn bedrijven die hotspots vanuit hun Facebook-pagina hebben opengesteld. In de Facebook-app kun je dan ook direct naar de betreffende pagina’s van bedrijven gaan of een routebeschrijving naar de wifi-locatie opvragen. We raden het overigens wel aan om altijd gebruik te maken een VPN als je inlogt op een openbaar netwerk. Lees ook ons tipartikel over het instellen van VPN op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In zijn blogpost noemt Facebook de functie om wifi-netwerken te zoeken ‘handig’ voor mensen die reizen of onderweg zijn, met name in gebieden waar mobiele netwerken schaars zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.