Nieuwe Facebook-functie toont openbare wifi-netwerken in je omgeving
Lars Paymans
Facebook

Facebook

Gratis

Onze score

8,5

Als je een beperkte internetbundel hebt, ben je vaak overgeleverd aan de genade van wifi-hotspots in de buurt. Facebook helpt je vanaf nu een handje met de nieuwe ‘WiFi zoeken’-functie.

Facebook wifi zoeken duikt op in iOS-app

Zoals de naam al doet vermoeden, laat de Facebook Wi-Fi zoeken-functie de wifi-netwerken in je directe omgeving zien waar je gratis gebruik van kunt maken. Vaak zijn dit cafés, bibliotheken of andere openbare gelegenheden.

In een reactie aan VentureBeat laat Facebook weten dat de functie voorlopig uitgetest wordt. Hier op de redactie kregen we vandaag echter al een melding dat de functie bij ons beschikbaar is, dat doet vermoeden dat een relatief grote groep mensen ermee aan de slag kan.

Als je de functie wilt gebruiken, heeft dit wel gevolgen voor de privacy-instellingen die je voor het sociale netwerk hebt ingesteld. Om Facebook aan te laten wijzen welke wifi-netwerken er in de buurt zijn, heeft de app namelijk altijd toegang nodig tot je locatiegegevens.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beschikbare wifi-netwerken worden met rode puntjes op de kaart getoond, die je kunt aantikken om er meer informatie over te krijgen. Zo zie je onder meer de openingstijden en de naam van het openbare netwerk. Vervolgens kun je met een druk op het scherm een routebeschrijving opvragen. Of en wanneer Facebook de functie voor iedereen beschikbaar maakt is nog niet duidelijk. Als je wifi zoeken eenmaal hebt geactiveerd, komt hij in je overzicht met pagina’s, evenementen en groepen te staan in de iOS-app van het sociale netwerk.

Facebook

Facebook, Inc.

4,6 (11201 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.