Facebook voegt uitgebreide weersverwachting toe aan iOS-app

Lars Paijmans
9 februari 2017, 10:38
1 min leestijd
Facebook voegt uitgebreide weersverwachting toe aan iOS-app
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

8,5

Facebook heeft een uitgebreide weersverwachting toegevoegd aan de iOS-app. Gaat het sociale netwerk hiermee jouw weer-app vervangen?

Lees verder na de advertentie.

Facebook weer overzicht toegevoegd

Dat Facebook met een uitgebreide weer-app komt, is niet zo gek. Al maanden laat het sociale netwerk bovenaan je tijdlijn zien of het gaat regenen of sneeuwen. Door voortaan op deze meldingen te tikken, opent zich een uitgebreide weersverwachting voor de komende dagen. Het weeroverzicht zit verstopt in de overige sectie van de app. Je komt deze tegen door onderstaande stappen te volgen.

Facebook weer

Zo bekijk je de Facebook weer-app

  1. Open de Facebook-app en tik op de drie streepjes links onderin het menu;
  2. Scroll naar beneden en tik op ‘Meer weergeven’;
  3. Kies ‘Weer’ om de weersverwachting te bekijken.

In de instellingen kun je kiezen om de temperatuur in graden Celsius of Fahrenheit te laten zien. Ook kun je handmatig locaties toevoegen als je niet alleen het weer op je huidige locatie wilt bekijken. Volgens Facebook is het weer-overzicht inmiddels voor 95 procent van de gebruikers beschikbaar. Er is dus nog een kleine kans dat jouw profiel nog niet aan de beurt is geweest. Daar moet nog voor het einde van deze week verandering in komen.

Weer-notificaties onderweg

In de toekomst moet het mogelijk worden om notificaties voor de Facebook weersverwachting in te stellen. Op die manier krijg je iedere ochtend een melding van wat je kunt verwachten als je de deur uitgaat. Deze functie wordt eerst bij een kleine groep gebruikers getest, waarna hij voor iedereen wordt uitgerold.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu