Facebook voor iPhone krijgt grote update met Chat Heads en stickers
Wouter Nijsen

Facebook voor iOS heeft een grote update gekregen die de nieuwe feature Chat Heads naar de app brengt. Chat Heads zijn cirkelvormige icoontjes die je simpel en snel laten chatten terwijl je tegelijkertijd je timeline of andere Facebookpagina’s bekijkt.

De update voor de iOS-app komt vrij recent na de officiële lancering van de Android-app Facebook Home die een smartphone compleet in een Facebook-telefoon transformeert. Deze app lijkt voorlopig nog niet naar de iPhone te komen. In Facebook Home zijn de Chat Heads geïntroduceerd, waarna het sociale netwerk ze ook snel aan de iOS-app toevoegt. De Facebook-app is door de update ook voorzien van stickers, een soort grote smileys die bij een specifiek thema horen, die je naar anderen kunt versturen.

Facebook: ook een opgeschoonde interface

chatheadsChat Heads worden geactiveerd zodra je op een Facebookgesprek drukt. De Chat Head van de betreffende persoon of personen verschijnt dan rechts bovenaan in beeld en als je dan op de Chat Head drukt, kun je het icoontje naar eigen wens verplaatsen om snel tussen de app en het gesprek te wisselen. Door deze functie minimaliseer je het Facebookgesprek. Je kunt ook meerdere Chat Heads activeren en het sluiten van een Chat Head – en daarmee ook een Facebookgesprek – doe je door het circelvormige Chat Head-icoontje naar beneden te slepen.

Daarnaast is de app van een nieuwe interface voorzien die strakker oogt en meer het nieuwe design van de Facebooks website hanteert. Zo zijn enkele icoontjes veranderd, ogen de knoppen strakker en is de tekst – en links – grotendeels zwart. Het is duidelijk: Facebook-bedenker en -eigenaar Mark Zuckerberg zet vol in op de nieuwe timeline die steeds grootser wordt en meer om foto’s en posts gaat draaien.

[app 284882215][appimg 284882215]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Pingback: Facebook voor iPhone krijgt grote update met Chat Heads en stickers | Appleweetjes()

  • Ik vind het een leuk idee om te proberen, maar is chatten via Facebook wel populair?

  • Rick

    Tsja met deze laatste versie (6.0) heeft Facebook zo’n beetje haar eigen graf gegraven. Wat een waardeloos stuk software. Heel snel een oudere versie teruggeplaatst op mijn iDevices en nooit meer updaten. De tijdlijn is bagger, de chatfunctie is vervelend en al die plaatjes, stickers en andere rommel hebben we helemaal niet nodig. Komt nog bij dat het aantal gesponsorde berichten met de dag toeneemt en ik zag ook dat er nu zelfs evenementen worden gesponsord in je evenementen agenda dus ik denk dat we allemaal naarstig op zoek moeten gaan naar een alternatief en den Zuckerberg maar mooi moeten laten gaar koken met z’n rommelbedrijfje.

    Pfff. Ik heb gezegd 😉

  • Pingback: Facebook voor iPhone krijgt grote update met Chat Heads en stickers | Info PrintPlusPixels()