Facebook voor iPhone krijgt grote update met Chat Heads en stickers
Wouter Nijsen

Facebook voor iOS heeft een grote update gekregen die de nieuwe feature Chat Heads naar de app brengt. Chat Heads zijn cirkelvormige icoontjes die je simpel en snel laten chatten terwijl je tegelijkertijd je timeline of andere Facebookpagina’s bekijkt.

De update voor de iOS-app komt vrij recent na de officiële lancering van de Android-app Facebook Home die een smartphone compleet in een Facebook-telefoon transformeert. Deze app lijkt voorlopig nog niet naar de iPhone te komen. In Facebook Home zijn de Chat Heads geïntroduceerd, waarna het sociale netwerk ze ook snel aan de iOS-app toevoegt. De Facebook-app is door de update ook voorzien van stickers, een soort grote smileys die bij een specifiek thema horen, die je naar anderen kunt versturen.

Facebook: ook een opgeschoonde interface

chatheadsChat Heads worden geactiveerd zodra je op een Facebookgesprek drukt. De Chat Head van de betreffende persoon of personen verschijnt dan rechts bovenaan in beeld en als je dan op de Chat Head drukt, kun je het icoontje naar eigen wens verplaatsen om snel tussen de app en het gesprek te wisselen. Door deze functie minimaliseer je het Facebookgesprek. Je kunt ook meerdere Chat Heads activeren en het sluiten van een Chat Head – en daarmee ook een Facebookgesprek – doe je door het circelvormige Chat Head-icoontje naar beneden te slepen.

Daarnaast is de app van een nieuwe interface voorzien die strakker oogt en meer het nieuwe design van de Facebooks website hanteert. Zo zijn enkele icoontjes veranderd, ogen de knoppen strakker en is de tekst – en links – grotendeels zwart. Het is duidelijk: Facebook-bedenker en -eigenaar Mark Zuckerberg zet vol in op de nieuwe timeline die steeds grootser wordt en meer om foto’s en posts gaat draaien.

[app 284882215][appimg 284882215]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.