Facebook introduceert videobellen in België en andere landen

Rutger Otto
28 april 2015, 10:41
2 min leestijd
Facebook introduceert videobellen in België en andere landen

Het lijkt erop dat Facebook de strijd aangaat met apps als Skype en FaceTime. In de Messenger-app is inmiddels in achttien landen videobellen geïntroduceerd. Nederland zit daar nog niet bij, België wel.

Lees verder na de advertentie.

Facebook videobellen

Voor iOS-gebruikers in verschillende landen, waaronder België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is het vanaf nu mogelijk om te videobellen met Facebooks Messenger-app.

Het videobellen van Facebook Messenger verloopt via internet. Dat betekent dat je er gebruik van kunt maken door uit je databundel te putten of door te bellen via wifi, wat je niets extra kost. Facebook is sowieso niet van plan om gebruikers voor de functie te laten betalen.

Zo werkt het

facebook videobellen

De videobelfunctie van Messenger is te vinden via het camera-icoontje in de rechterbovenhoek van de Messenger-app, naast het telefoon-icoon waarmee je anderen al langer kon bellen zonder beeld. Als de ander accepteert, zijn jullie meteen verbonden.

Het videobellen van Facebook past zich aan aan de connectie van de gebruiker. De kwaliteit wordt dus minder bij slechter bereik. Ook geeft Facebook vanzelf aan wanneer de connectie te slecht wordt voor video. Overschakelen naar audiobellen kan overigens altijd. Standaard staat de camera op ‘selfie-modus’, maar wil je even iets anders laten zien, dan kan het camerabeeld ook op de achterkant van je iPhone gezet worden.

Gratis bellen

Mark Zuckerberg zei vorige week dat Messenger al 10 procent van alle mobiele VOIP-telefoontjes ter wereld verwerkt en dat hij gelooft in gratis videobellen in hoge kwaliteit. Uiteraard is er wel een Facebook-account voor nodig. Uiteindelijk verdient Facebook dus toch wel geld dankzij advertenties.

Facebook gaat met deze functie de strijd aan met Skype en FaceTime. De komende tijd zal de dienst in meer landen worden uitgerold en komen er updates. Zo werkt het Messenger-team aan bellen met groepen en videostabilisatie.

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu