Facebook update: navigeren met hashtags
Roel van Hout

Bij Facebook zijn ze niet vies van het idee ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’: dankzij een Facebook update is het nu mogelijk om aan de hand van hashtags door de app te navigeren.

Voor wie het niet weet: de hashtag werd oorspronkelijk door Twitter ingevoerd, als een handige manier om na te gaan wat er op ieder moment over een bepaald onderwerp wordt gezegd. Wanneer je tweet over een bepaald onderwerp, kun je dat voorzien van een hashtag, zodat jouw tweet ook voor anderen gemakkelijk te vinden is.

Facebook update

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg

Facebook hanteert sinds een tijdje hetzelfde principe in de browserversie van het sociale netwerk. Dankzij een Facebook update is nu het navigeren aan de hand van hashtags ook in de app mogelijk. Een overzicht van trending topics – dus onderwerpen waar veel hashtags aan worden toegekend – is er vooralsnog niet, maar daar wordt naar verluidt hard aan geknutseld door Facebook.

Facebook update maakt app niet sneller

Daarnaast maakt de update de app sneller, maar helaas alleen voor iPad. Een gemiste kans, omdat de snelheid van de iPhone app soms behoorlijk te wensen over laat. Wellicht een aandachtspuntje voor een volgende update?

De update is nu gratis te downloaden in de App Store!

Facebook

Facebook, Inc.

5,0 (47 reviews)
Gratis via App Store
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.