Facebook-update introduceert nieuwe privacy-opties
Wouter Nijsen

Facebook heeft dinsdagnacht zijn iOS-app van een update voorzien, die onder andere de optie introduceert om de privacy-opties van een bericht na plaatsing aan te passen.

Hierdoor kun je er bijvoorbeeld achteraf voor kiezen om je bericht toch nog voor je moeder zichtbaar te maken of om haar wat inzichten in je leven te besparen. Deze instellingen zijn natuurlijk ook nog aan te passen voordat je überhaupt een bericht plaatst, zoals al mogelijk was voor de Facebook-update.

Deel je gevoelens via smileys

Engelstalige Facebook-gebruikers hebben daarnaast de mogelijkheid gekregen om smileys en andere informatie aan hun statusupdates toe te voegen, waardoor je nog beter kunt verwoorden hoe je je op dit moment voelt of wat je aan het doen bent. Zie het onderstaande screenshot voor meer duidelijkheid over deze functie.

Facebook update

Denk hierbij dus aan ‘feelings’ zoals een droevig gezichtje en ‘listening to’ of ‘drinking’ om aan te geven wat je momenteel consumeert. Hierbij specificeer je zelf waar het precies om gaat. Wanneer deze Facebookupdate naar Nederlandstalige iOS-gebruikers komt, is nog niet bekend alleen.

De laatste noemenswaardige verandering is dat je nu gesprekken kunt starten vanuit foto’s die je worden toegestuurd. Voorheen kon je er alleen voor kiezen om die foto op slaan.

Facebook

Facebook, Inc.

5,0 (47 reviews)
Gratis via App Store
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.