Facebook Stickered: beplak je foto’s met grappige stickers
Rutger Otto

Facebook heeft een nieuwe app gelanceerd die samenwerkt met de Messenger-app. Met Stickered kun je Facebook stickers gebruiken om je foto’s op te leuken.

Facebook Stickered

stickeredFacebook is hard aan het werk om mensen gebruik te laten maken van stickers. Een jaar nadat Facebook de stickers in Messenger introduceerde kon je ze gebruiken in reacties op de tijdlijn, maar nu lanceert het sociale netwerk zelfs een eigen app voor de stickers.

Met Stickered, zoals de app heet, kun je foto’s behangen met de bekende stickers van Facebook. Direct als je de app voor het eerst opstart, zie je een sticker in beeld staan als je een foto wil nemen. Je kunt eerst stickers op het scherm plaatsen en dan een foto noemen zodat het gezicht van iemand een smiley is, of je kan er voor kiezen om de stickers achteraf op te plakken.

Er is geen gebrek aan stickers, want er zijn meer dan 50 pakketten met stickers erin, bijna alle pakketten die je van desktop of de Messenger-app kent zitten erin. Nadat je een sticker hebt gekozen kun je hem vergroten of kleiner maken, draaien en herpositioneren op je foto. De versieringen kun je ook toepassen door een foto die je eerder hebt genomen in de app te laden vanuit de Foto’s-app.

Met een druk op de knop sla je de foto’s op in je Foto’s-app, ook kun je de creaties heel gemakkelijk delen via Facebook Messenger, door op de blauwe knop te tikken. Je kiest vervolgens degene naar wie je het wil versturen en hij krijgt hem vanzelf binnen.

Download Stickered

Stickered is gratis te downloaden in de App Store. Voor installatie is minimaal iOS 8 en 2MB aan vrije opslagruimte nodig. Klaar? Plakken maar!


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.