Facebook promoot Poke via melding in iPhone-app
Redactie

Facebook’s nieuwe applicatie ‘Poke’ promoot het bedrijf via haar iPhone-applicatie, gebruikers krijgen een melding dat de nieuwe app beschikbaar is. De applicatie maakt het mogelijk om op een snelle en leuke manier hallo te kunnen zeggen met video’s, foto’s en berichtjes.

Poke voor iOS

Poke is tot nu alleen nog beschikbaar voor iOS. Facebook is met de lancering van Poke de concurrentie met Snapchat aan te gaan, een applicatie die het mogelijk maakt om media naar andere gebruikers te sturen zonder dat deze media is op te slaan.

Zo zijn bijvoorbeeld afbeeldingen die via de applicatie worden verstuurd maar enkele seconden zichtbaar voor de ontvanger en op geen enkele mogelijkheid op te slaan of te kopiëren.

Voor iPhone-gebruikers die pikante foto’s of andere privé media willen delen is Snapchat en nu dus ook Poke een goede oplossing.

Geheel waterdicht zijn beide applicaties natuurlijk niet, de mogelijkheid om met een extern fototoestel een foto van van het scherm te maken is niet te voorkomen. Het maken van printscreens lukt overigens niet tijdens het bekijken van de media.

De applicatie is gratis te downloadenin de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.