Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Facebook test Foursquare-achtige functie in iOS-app

Rutger Otto
30 januari 2015, 14:02
2 min leestijd
Facebook test Foursquare-achtige functie in iOS-app

Facebook lijkt de strijd aan te gaan met apps als Foursquare en Yelp. Het sociale netwerk heeft een nieuwe functie gelanceerd die je op de hoogte houdt van interessante locaties bij jou in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Place Tips

Nog geen locatietips in Nederland

De nieuwe functie heet Place Tips en is vooralsnog alleen beschikbaar in enkele plekken in New York City, zoals Times Square, Central Park en het Vrijheidsbeeld. Facebook gebruikt de compacte uitrol dan ook als een test.

Place Tips is een afdeling binnen de reguliere Facebook-app. Als gebruikers er op tikken, krijgen ze ‘een serie kaarten met info over de locatie’ te zien. Volgens Facebook krijg je ook berichten en foto’s van vrienden te zien die iets over die plek hebben gepubliceerd, evenals evenementen in de buurt. Facebook schrijft over Place Tips:

“Van aanbevelingen door vrienden tot informatie over plaatsen en dingen die je kunnen interesseren, Facebook verbindt je met de wereld. Om dat nog beter te kunnen doen, lanceren we een nieuwe functie genaamd Place Tips. Deze tonen je leuke, bruikbare en relevante informatie over je locatie. Als je gebruikmaakt van Place Tips, wordt dat niet gedeeld op Facebook.”

http://vimeo.com/118099966

Locatie delen

Place Tips wordt alleen getoond aan gebruikers hun locatie delen in de app. Via de app-instellingen is uit te schakelen dat Place Tips in het nieuwsoverzicht verschijnt.

De locatie van mensen wordt bepaald door mobiele netwerken, wifi en gps. Facebook plaatst op sommige plekken bluetooth-beacons om locaties nog nauwkeuriger te kunnen bepalen. Het sociale netwerk is van plan om Place Tips uit te rollen over de hele wereld, maar momenteel blijft het bij een test voor iOS in New York. Wanneer we in Nederland van de functie kunnen gebruikmaken, is nog onbekend.

Lees meer over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu