Facebook personen in de buurt op je iPhone
Redactie

Een nieuwe Facebook functie, speciaal voor smartphones, is beschikbaar gemaakt. De functie heet Friendschake en maakt het mogelijk om mensen op Facebook te vinden via de locatie waar ze op dat moment vinden. Je gaat naar een pagina en daar krijg je een lijst met Facebook profielen te zien van mensen die net zoals jij die pagina hebben geopend op hun telefoon en in jouw buurt staan.

GPS

De functie maakt gebruik van de GPS op je iPhone, hiermee wordt jouw locatie bepaald. Je bent niet altijd te vinden door mensen in jouw buurt, je moet echt die pagina open hebben staan en de anderen ook. Friendshake kan heel handig zijn als je leuke mensen heb ontmoet, maar bijvoorbeeld te lui bent om de naam te onthouden. Je kan dan gewoon beide Friendshake ‘aanzetten’ en elkaar meteen toevoegen op Facebook.

Je gaat naar de Friendshake pagina door in Safari fb.com/ffn in de adres balk te tiepen. In de Facebook app voor de iPhone zit de functie ook, je gaat naar de Friendshake pagina door naar Menu > Apps > Find friends > Other Tools > Find Friends Nearby te gaan.

friendshake

Via: Gizmodo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.