Facebook-app krijgt eindelijk meer 3D Touch-features
Redactie
Facebook

Facebook

Gratis

Onze score

8

Facebook voegt nieuwe 3D Touch-functionaliteiten toe aan zijn iOS-app. Hierdoor is het nu ook mogelijk om Peek en Pop te gebruiken om voorvertoningen van content te openen. Wanneer de feature in de Benelux wordt uitgerold is nog onduidelijk.

Dit is Facebook Peek en Pop

Sinds oktober is het voor bezitters van een iPhone 6S of 6S Plus mogelijk om via het snelmenu op het homescreen voor een snelkoppeling als ‘upload een foto’ binnen de Facebook-app te kiezen. Facebook heeft daar een nieuwe optie aan toegevoegd, waarmee je direct naar je tijdlijn gaat. De functionaliteiten van Peek en Pop, waarmee je een voorvertoning van bijvoorbeeld een berichtje kunt openen, zijn nu pas toegevoegd aan Facebook voor iOS.

Facebook peek en pop

Peek en Pop kan gebruikt worden om een voorvertoning te openen van linkjes, profielen, groepen, foto’s en andere content. Om het te gebruiken druk je zachtjes op hetgeen wat je wilt zien, bijvoorbeeld iemands profiel. Wil je meer weten, dan druk je iets harder door en opent het profiel zich helemaal in de app. Dit is een handige manier om eerst te bekijken of iets interessant genoeg is om daadwerkelijk te bekijken, of dat je liever door scrolt.

Wanneer de nieuwe functionaliteiten worden uitgerold, blijft onduidelijk. Het bedrijf heeft aan The Verge laten weten dat het begint met het uitrollen van de update naar een kleine groep mensen. De rest van de Facebook-gebruikers ontvangt de update in de komende maanden. Wil je zeker weten dat je in ieder geval de laatste update geïnstalleerd hebt, dan kan dat via onderstaande link. Facebook vereist wel 108MB aan vrije opslagruimte en iOS 7.0 of hoger.

Facebook

Facebook, Inc.

3 (153 reviews)
Gratis via App Store

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.