Facebook kondigt functie aan om herinneringen op te halen

Rutger Otto
25 maart 2015, 10:35
2 min leestijd
Facebook kondigt functie aan om herinneringen op te halen

Met de aankomende functie genaamd ‘On This Day’ kunnen gebruikers bekijken wat ze jaren geleden op Facebook hebben gedaan en gedeeld. Dat betekent meteen concurrentie voor Timehop.

Lees verder na de advertentie.

Facebook On This Day

Mensen kijken vaak terug in hun ‘Facebook-archief’. Het sociale netwerk is meer dan een manier om met mensen in contact te blijven. Voor sommigen is het een compleet fotoboek, voor anderen is het een manier om hun hart te luchten. Hoe je het ook gebruikt: herinneringen ophalen is altijd leuk. En dat kan met de nieuwe functie van Facebook.

De dienst heet On This Day (in het Nederlands gaat het waarschijnlijk Herinneringen heten) en wordt langzaam maar zeker uitgerold onder gebruikers. Met de functie is het mogelijk om terug in de tijd te gaan. Maak je op 25 maart gebruik van On This Day, dan kun je zien wat je precies een jaar geleden op dezelfde dag hebt gepost. Of twee jaar geleden, of drie, et cetera.

facebook on t his day

Uitrol in de komende dagen

Je kan op deze manier van alles tegenkomen, van statusupdates en foto’s tot posts van vrienden waar je in bent getagd. Alleen jij kan deze content volgens Facebook zien, behalve als je het deelt met je vrienden.

Om te bekijken of je al toegang hebt tot On This Day, kun je naar facebook.com/onthisday gaan of wachten op de melding van Facebook. Op die pagina is het mogelijk om notificaties aan- en uit te zetten. Op die manier word je herinnerd aan je herinneringen. En kom je gênante posts tegen van je drie jaar jongere zelf, dan is het zelfs mogelijk om deze te bewerken of aan te passen.

Timehop

On This Day doet heel erg denken aan de app Timehop. Daarmee kun je al lang terug in de tijd, niet alleen met Facebook, maar ook door je Twitter, Instagram, Flickr en Dropbox-account te koppelen. Wat dat betreft krijgt Timehop er weliswaar een grote concurrent bij, maar blijft de app een stuk handiger om herinneringen op te halen van verschillende apps.

Lees meer over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu