Facebook wil notificatievenster persoonlijker maken

Rutger Otto
27 oktober 2015, 9:08
2 min leestijd
Facebook wil notificatievenster persoonlijker maken

Het notificatiescherm van Facebook gaat een flinke make-over krijgen op iOS. De berichten moeten vooral persoonlijker worden en met locatie gaan werken.

Lees verder na de advertentie.

Persoonlijkere Facebook notificaties

Dat kondigt Facebook op zijn eigen blog aan onder de noemer: ‘een handiger notificatiescherm op je mobiel’. Facebook is in de Verenigde Staten begonnen met de uitrol van een meer uitgebreide en persoonlijkere versie van het venster.

Volgens Facebook hebben veel mensen gevraagd om het notificatiescherm te veranderen. Uit feedback blijkt dat gebruikers bijvoorbeeld zelf informatie aan het venster willen toevoegen, zodat ze dat gemakkelijk op een vaste plek kunnen bekijken. Naast je meldingen, komen er straks dus ook andere zaken in het scherm (dat je via het wereldbolletje onderin het scherm opent) te staan.

Zelf meldingen instellen

Naast je notificaties kun je straks verschillende dingen in het venster zetten. Facebook geeft daarvoor drie voorbeelden:

  • Mijlpalen van vrienden, zoals verjaardagen en levensgebeurtenissen;
  • Sportuitslagen en tv-herinneringen, gebaseerd op pagina’s die je leuk vindt;
  • Aankomende evenementen waarvoor jij je hebt aangemeld.

Notificaties op basis van locatie

Naast deze zaken is er ook informatie toe te voegen op basis van je locatie. Facebook geeft je dan bijvoorbeeld tips van wat er in je stad gebeurt, hoe het weerbericht is en wat voor films er bij jou in de buurt draaien. Ook kun je een lijst zien van restaurants in de buurt. Dit is gelinkt aan Facebook pagina’s en reviews van die locaties, zodat je direct kan zien of een eettentje goede beoordelingen krijgt.

Facebook drukt gebruikers op het hart dat de meldingen niet direct veranderen. De meer uitgebreide notificatiedienst moet je zelf inschakelen via de instellingen. Overigens kan dat nog niet in Nederland, Facebook rolt de functie eerst onder Amerikaanse gebruikers uit. Wanneer de mogelijkheid om zelf je meldingenscherm aan te passen beschikbaar is in Nederland en België is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu