Facebook geeft je meer controle over het nieuwsoverzicht
Wouter Nijsen
Facebook

Facebook

Gratis

Onze score

8

Facebook gaat je meer controle geven over het nieuwsoverzicht in de iOS-app. Daarmee krijg je updates te zien die beter op jou als persoon zijn afgestemd. 

Meer controle in Facebook nieuwsoverzicht

Het nieuwsoverzicht van Facebook is het best te omschrijven als een persoonlijke newsfeed van updates van je favoriete pagina’s en personen. Hiermee probeert Facebook je de verhalen voor te schotelen die voor jou van belang zijn. Toch gaat het bedrijf dit nu meer uit handen geven. Facebook heeft namelijk aangekondigd gebruikers meer controle te gaan geven over hun eigen nieuwsoverzicht.

In de instellingen van de iOS-app wordt het mogelijk om bepaalde personen of pagina’s te selecteren. Die worden dan vervolgens bovenaan het nieuwsoverzicht getoond. Zo hoef je niet het hele overzicht meer door te zoeken naar de updates die jij het liefst leest.

Ook wordt het mogelijk om binnen de instellingen specifieke vrienden, pagina’s of groepen te ontvolgen, zodat ze niet meer opduiken in het nieuwsoverzicht. Dat kon al een tijdje, maar door een vernieuwde interface is dat volgens Facebook een stuk makkelijker geworden.

Facebook voor iOS downloaden

De nieuwe functies worden vandaag uitgerold naar de iOS-app van Facebook. Het is nog onduidelijk of er een update in de App Store verschijnt, of dat de features op afstand worden geactiveerd. De nieuwste versie van de Facebook-app is via de link hieronder te downloaden. De app is 98,6MB groot en vereist iOS 7 of hoger voor de installatie.

Facebook

Facebook, Inc.

5 (34 reviews)
Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.