Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Dit moet je weten over de slimme foto-app Facebook Moments

16 juni 2015, 9:39
2 min leestijd
Dit moet je weten over de slimme foto-app Facebook Moments

Facebook brengt zijn Moments-app naar iOS. Het unieke aan de foto-app is dat deze dankzij gezichtsherkenning in staat is foto’s aan mensen te koppelen. Vervolgens kunnen kiekjes automatisch met de desbetreffende persoon worden gedeeld.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Moments kan gezichten herkennen

Moments sorteert foto’s op basis van de locatie waar ze geschoten zijn. Het is mogelijk om mappen een naam te geven of een overzicht te bekijken van alle foto’s. De foto-app heeft de functie om Facebook-vrienden te herkennen, waarna je de mogelijkheid hebt om kiekjes met ze te delen. Hiervoor geef je expliciet toestemming door de map met foto’s met hen te synchroniseren.

Goed om te weten is dat alleen mensen die op de foto’s staan en waar je de foto’s mee deelt de afbeeldingen kunnen zien. Albums komen niet via Facebook beschikbaar, maar alleen (privé) via Moments. Wel worden ze opgeslagen in de cloud van Facebook. Een speciaal tabblad geeft toegang tot foto’s van jezelf en anderen, die je kunt bekijken en opslaan.

De albums komen bijvoorbeeld niet beschikbaar via Facebook, en enkel via Moments – en dat is geheel privé. De foto’s worden daarbij wel in de cloud van Facebook opgeslagen. Verder is er een speciaal tabblad beschikbaar waar je foto’s van jezelf van anderen kunt bekijken en opslaan.

Vooralsnog niet beschikbaar in Nederland

Facebook Moments is beschikbaar in de App Store, maar vooralsnog niet te downloaden voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Wanneer hier verandering in komt, is niet bekend. Dit zegt Facebook zelf over Moments:

Als je bij een bruiloft bent geweest, dan weet je dat mensen de hele dag mooie foto’s maken. Je wilt dan het liefst een gemakkelijke manier om al die foto’s te delen met de mensen die op jouw foto’s staan. En natuurlijk wil je foto’s ontvangen van anderen waar jij op staat.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu