Slimme foto-app Facebook Moments nu ook beschikbaar in Nederland

10 mei 2016, 18:31
2 min leestijd
Slimme foto-app Facebook Moments nu ook beschikbaar in Nederland
Moments–private shared albums

Moments–private shared albums

Gratis

Reviewscore

7,5

Facebook heeft zojuist Facebook Moments in Europa gelanceerd. De nieuwe app richt zich volledig op het delen van foto’s, en moet het dankzij gezichtsherkenning makkelijker maken om de juiste kiekjes met de juiste personen te delen. Facebook Moments staat los van de Facebook-app en is nu gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Moments Nederland beschikbaar

Facebook Moments herkent gezichten in de foto’s, waarna het aan jou is om de juiste Facebookvriend erbij te zoeken. Vervolgens kijkt de app waar, wanneer en met welke mensen het kiekje geschoten is. Deze gegevens worden gebruikt om de foto’s te groeperen in handige albums waar alle foto’s van een bepaald moment in gebundeld kunnen worden. Vrienden kunnen daarna hun eigen plaatjes ook aan een album toevoegen.

Dit maakt het gemakkelijk om in een keer alle foto’s van een vakantie te delen met alle mensen die mee zijn geweest, zonder dat je ze openbaar op je Facebook profiel hoeft te zetten. Zie het als een manier om je foto’s met specifieke mensen te delen, in plaats van al je Facebookvrienden tegelijk. Privacy lijkt erg belangrijk te zijn voor Moments, en wordt meerdere malen aangehaald als je de app voor het eerst opstart.

-> Lees ook: Dit moet je weten over de slimme foto-app Facebook Moments

Daarnaast kun je Facebook Moments gebruiken om snel foto’s op te zoeken waar je op staat, maar die je niet gemaakt hebt. Deze kun je vanuit de app direct in je filmrol opslaan, of delen via Facebook, Facebook Messenger of op Instagram plaatsen. Alle afbeeldingen in Facebook Moments worden opgeslagen op de servers van Facebook, zodat je ze niet zo makkelijk kwijt raakt.

Facebook Moments bestaat al langer, maar was tot nu toe alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Vandaag maakt Moments dan eindelijk de overstap naar Europa en Canada, nadat er het een en ander aangepast is het met oog op de privacywetging. Dit heeft voor jou als gebruiker het nadeel dat de gezichtsherkenning minder uitgebreid is dan in de Amerikaanse app het geval is.

Moments–private shared albums

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu