Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Facebook Messenger werkt nu ook zonder Facebook-account

Rutger Otto
17 juli 2015, 13:45
1 min leestijd
Facebook Messenger werkt nu ook zonder Facebook-account
Messenger

Messenger

Gratis

Chat-app Facebook Messenger is vernieuwd. Ook Nederlandse en Belgische gebruikers hoeven nu niet per se een Facebook-account te hebben om te kunnen chatten met Messenger.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger zonder account

Nadat Facebook er vorige maand voor zorgde dat gebruikers uit geselecteerde landen zonder account konden inloggen bij Messenger, is die optie nu wereldwijd uitgerold. Ook Nederlanders en Belgen kunnen nu van Facebook Messenger gebruikmaken zonder dat ze er een regulier Facebook-account voor nodig hebben.

facebook messenger zonder account

De update werd wereldkundig gemaakt door David Marcus van Facebook. “Vanaf nu kan wereldwijd iedereen Messenger gebruiken, ook zonder Facebook-account”, schrijft hij.

Open je voor het eerst Facebook Messenger, dan is de voornaamste manier om in te loggen nog steeds met je Facebook-account. Toch hoeft dat niet. Onder de inlogvlakken kun je namelijk kiezen voor de optie ‘Niet op Facebook?’. Dat betekent niet dat je helemaal geen gegevens meer hoeft in te voeren. De app heeft wel je telefoonnummer nodig om in te loggen.

Messenger als aparte dienst

Facebook maakt van Messenger meer en meer een onafhankelijk platform. Dat begon vorig jaar al toen de app van de reguliere Facebook-app werd losgekoppeld. Nu is er zelfs geen Facebook-account meer nodig. In het buitenland test de dienst al met betalingen via Messenger. Ook zijn er aparte apps toegevoegd aan de app, zoals Giphy, waarmee je grappige gifjes naar anderen kunt sturen.

Facebook Messenger lijkt steeds meer op WhatsApp (ook van Facebook), al bestaan de twee nog steeds naast elkaar. In totaal heeft WhatsApp zo’n 800 miljoen actieve gebruikers tegenover 700 miljoen actieve gebruikers van Facebook Messenger. Beide platformen groeien nog steeds.

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu