De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Facebook Messenger laat je nu live video’s starten in een gesprek

Erwin Vogelaar
1 september 2016, 19:27
2 min leestijd
Facebook Messenger laat je nu live video’s starten in een gesprek
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Facebook Messenger live video’s zijn nu te starten in een chatgesprek. Het is alleen mogelijk als beide gesprekspartners tegelijk naar het chatscherm kijken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger live video’s

Facebook gaat Snapchat achterna door livestreams aan te bieden in een chatgesprek van Facebook Messenger. Het is al wel langer mogelijk om een videobelgesprek te voeren via de app, maar dan moeten beide personen hun video delen en wordt de video over het volledige scherm geplaatst. Bij de nieuwe functie wordt de livestream in een klein venster van het gesprek geplaatst zodat één van de twee gesprekspartners een video kan delen terwijl de andere reacties geeft in de chat. Zo kun je makkelijk een situatie laten zien en vragen om feedback. Bijvoorbeeld als je aan het shoppen bent en een foto niet genoeg zegt.

facebook messenger live video's

Een live video beginnen kan dus alleen maar als je beide naar het chatscherm kijkt. De live video starten doe je vervolgens door rechtsboven op het cameraatje te drukken. Deze knop zal pulseren als je beide naar het scherm kijkt, zodat je niet hoeft te gokken of de ander er ook is. De live video zal voor de ontvanger eerst gedempt afspelen, zodat diegene niet plots luid jouw stream te horen krijgt.

In de vorige update van Facebook Messenger is het mogelijk geworden om in de chat-app grotere emoji te sturen. Hiervoor hoef je enkel een emoji ingedrukt te houden, waarna deze groeit tot je het loslaat.

Facebook Messenger downloaden

De Facebook Messenger live video’s worden nu wereldwijd uitgerold. Zorgt dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. Downloaden kan uiteraard gratis in de App Store en dit kun je doen door op onderstaande link te klikken. De app heeft maar liefst 86MB vrije ruimte nodig en je hebt minimaal iOS 8.0 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu