Deel nu je live locatie met vrienden via Facebook Messenger

Erwin Vogelaar
27 maart 2017, 20:27
2 min leestijd
Deel nu je live locatie met vrienden via Facebook Messenger
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Facebook rolt een nieuwe functie voor zijn berichten-app uit. Je kunt vanaf nu een uur lang je Facebook Messenger live locatie verzenden naar je vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger live locatie

Facebook Messenger heeft een nieuwe handige functie gekregen. Het is nu namelijk mogelijk om je live locatie te delen met vrienden. Dit is natuurlijk al te doen met via Find My Friends, maar dat werkt niet als je vrienden een Android-toestel hebben. De locatiefunctie van Facebook Messenger werkt op beide platformen.

Om de functie te gebruiken tik je in een gesprek op de locatieknop. Als je deze niet onderin kunt vinden, dan tik je op de meer-knop en kies je vervolgens voor ‘locatie’. Je kon deze functie al gebruiken om een speld op de kaart te zetten en deze vervolgens te sturen. Druk je nu op de blauwe balk, dan stuur je jouw live locatie. Dit betekent dat je vrienden je tijdelijk kunnen blijven volgen.

Je locatie zal na het delen voor zestig minuten beschikbaar blijven. Diegene die de locatie bekijkt kan vervolgens zien hoelang het nog duurt totdat jij arriveert. Je kunt er altijd voor kiezen om te stoppen met het delen van je locatie, door op de stopknop te drukken. Vind je het delen van je live locatie toch niet zo prettig, dan kun je ook nog gewoon een speld op de kaart zetten.

Facebook is druk bezig met het uitbreiden van Messenger. Zo is sinds begin deze maand Messenger Day te gebruiken, een soort Snapchat voor de berichten-app. Ook test Facebook emojireacties in de app, zoals je al gewend bent van het grote Facebook.

Facebook Messenger downloaden

Facebook Messenger is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. De nieuwe functie wordt nog uitgerold, waardoor het enkele dagen kan duren tot je zelf je live locatie kunt delen. De app vraagt 227MB vrije ruimte en iOS 8+.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu