De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Facebook Messenger krijgt nieuw inbox-achtig ontwerp

Rutger Otto
16 juni 2016, 18:03
2 min leestijd
Facebook Messenger krijgt nieuw inbox-achtig ontwerp
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

7,5

Facebook geeft zijn chat-app Messenger vandaag een make-over. Het nieuwe ontwerp moet ervoor zorgen dat het hoofdscherm min of meer op een inbox gaat lijken.

Facebook Messenger inbox

“Tot nu toe hebben de meeste inbox-diensten niet bij kunnen houden hoe mensen met elkaar in contact komen”, schrijft Facebook op zijn blog. “Dus wij hebben nagedacht hoe we het simpeler en gemakkelijker voor je kunnen maken om een gesprek te beginnen.”

De vernieuwing zal vanaf vandaag te vinden zijn in de Facebook Messenger-app. De startpagina is opnieuw gestructureerd. Dat houdt in dat de pagina met chats is ingedeeld als een soort mailbox. Helemaal bovenin staan de meest recente gesprekken die je met anderen hebt gevoerd. Daaronder staat een venster met favorieten. Dat zijn mensen die je vaak berichten stuurt.

Op screenshots is te zien dat je in het chatscherm ook kunt zien wie er vandaag jarig zijn. Daarmee hoopt Facebook nog meer dat mensen elkaar feliciteren en op die manier in gesprek raken. Ook kun je direct vanuit het hoofdscherm zien wie er online zijn. Er staat een getal dat het aantal aangeeft en dan zijn er nog groene bolletjes die hinten naar de online aanwezigen van contacten.

Voetbalspelletje

Facebook heeft vandaag nog iets nieuws aan de Messenger-app toegevoegd. Omdat het EK voetbal in Frankrijk bezig is, kunnen gebruikers nu een voetbalspelletje spelen. Stuur daarvoor een voetbal-emoji naar een vriend of vriendin via de chat-app. Als je daar op tikt, kun je het spel spelen. De bedoeling is dat je de bal in beeld zo lang mogelijk hooghoudt. Dat doe je door erop te tikken, wat vrij lastig is, aangezien de bal al snel overal heen stuitert. Raak je hem niet, dan ben je direct af.

Met dit spelletje kun je proberen om highscores te halen om vrienden te verslaan. Ook weer een manier van Facebook om de Messenger-app een boost te geven.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu