Zo start je een groepsvideogesprek in Facebook Messenger

Erwin Vogelaar
19 december 2016, 20:28
2 min leestijd
Zo start je een groepsvideogesprek in Facebook Messenger
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

Facebook heeft een nieuwe functie aan zijn berichten-app toegevoegd. Met een Facebook Messenger groepsvideogesprek kun je met tot wel vijftig man tegelijk videobellen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger groepsvideogesprek

We zijn al een tijdje aan videobellen gewend, maar dit met enorme groepen tegelijk doen is nieuw. Facebook Messenger introduceert vandaag zijn versie van het groepsvideogesprek, waarmee je met tot wel vijftig man tegelijk kunt praten terwijl je elkaar ziet. Hiermee gaat de app vlot zijn concurrentie voorbij, zoals Google Duo maar ook Snapchat. Facebook vindt voornamelijk veel inspiratie bij Snapchat, want steeds meer functies van die app komen ook naar Messenger. Zo zijn er vorige week nog maskers, filters en emoji voor de camera in de berichten-app toegevoegd.

facebook messenger groepsvideogesprek

Het starten van een videogesprek met een groep is erg simpel. In een normaal groepsgesprek, waarin je met elkaar chat, tik je op het video-icoontje. Hierna zullen alle deelnemers gevraagd worden of ze mee willen doen met het videogesprek. Pas als ze toestemming geven, wordt hun beeld naar de rest verstuurd. Eerder dit jaar heeft Facebook Messenger al een soortgelijke functie geïntroduceerd voor groepsbellen. Nu video is toegevoegd, vraagt dat natuurlijk om een creatieve oplossing om alles in beeld te zetten.

Je zult daarom niet alle vijftig deelnemers in minuscule vakjes in beeld krijgen. Heb je tot en met zes deelnemers in een gesprek, dan wordt het beeld wel opgedeeld in zes vakjes om daar alle hoofden in te kunnen zien. Is de groep groter, dan zal alleen de dominate prater in beeld zijn. De rest is dan even onzichtbaar.

Facebook Messenger downloaden

De nieuwe videobelfunctie wordt nu wereldwijd uitgerold. Je kunt uiteraard de nieuwste versie van Facebook Messenger downloaden in de App Store. Dit kan via onderstaande link. Voor gebruik van de app heb je 296MB vrije ruimte nodig en moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu