Deel je Facebook Messenger-informatie via een scanbare code
Erwin Vogelaar
Messenger

Messenger

Gratis

Onze score

8,5

Facebook rolt een nieuwe functie voor Facebook Messenger uit, waardoor het mogelijk is om je contactinformatie te delen via een scanbare code.

Facebook Messenger gebruikersnamen

Facebook maakt het mogelijk om voortaan je Messenger-contactinformatie te delen via een scanbare code. Hiervoor heeft het bedrijf natuurlijk afgekeken bij Snapchat, waar deze mogelijkheid al langer aanwezig is. Om de functie te activeren, moet je in het instellingenmenu van Facebook Messenger een gebruikersnaam aanmaken. Deze gebruikersnaam kun je vervolgens delen via een link, in de vorm van m.me/gebruikersnaam, of via een scanbare code als je iemand in het echt tegenkomt. De ander scant dan een soort qr-code van je profiel en krijgt zo direct je contactinformatie in de app.

facebook messenger gebruikersnamen

De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold. Het kan dus nog even duren tot de mogelijkheid om een gebruikersnaam aan te maken ook opduikt in jouw versie van de app. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van Facebook Messenger geïnstalleerd hebt. Bedenk wel alvast welke gebruikersnaam je wil hebben, zodat je deze direct kunt registreren.

Met andere recente Facebook Messenger-updates is het mogelijk om een basketbalspelletje te spelen in de app en kun je 3D Touch gebruiken om een nieuw bericht te starten. Tegenwoordig kun je via de app ook inchecken bij KLM en al je reisinformatie in de gaten houden. In de Facebook-app is recentelijk de mogelijkheid om livevideo’s te starten uitgerold naar Nederlandse gebruikers. Deze functie gaat in de Facebook-app de Messenger-tab vervangen.

Facebook Messenger downloaden

Facebook Messenger is gratis via onderstaande link te downloaden. De app vraagt om 99,3MB vrije ruimte op je toestel en je hebt minimaal iOS 7 nodig.

Messenger

Facebook, Inc.

9 (265 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.