Facebook Messenger Games nu voor iedereen met bijna 50 titels

Erwin Vogelaar
2 mei 2017, 19:33
2 min leestijd
Facebook Messenger Games nu voor iedereen met bijna 50 titels
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

7,5

Facebook Messenger Games zijn nu echt voor iedereen beschikbaar. Inmiddels kun je bijna vijftig verschillende spellen spelen en zo strijden tegen je vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger Games

Wil je een game spelen op je iPhone, dan heb je in de App Store genoeg keuze. Zoals deze vijf beste iOS-games van april. Wil je echter iets snels en makkelijks, dan kun je ook gewoon Facebook Messenger openen. Met de Instant Games die daar aangeboden staan, start je een spelletje direct in een gesprek. Je kunt dan eventueel je gesprekspartner uitdagen om je score te verbeteren.

facebook messenger games

De Facebook Messenger Games waren eind vorig jaar al beperkt beschikbaar, maar nu kunnen alle gebruikers ermee aan de slag. Tenminste, de functie wordt in de komende weken wereldwijd uitgerold. Om te spelen, druk je tijdens een gesprek op het plusje onderin het scherm. In het nieuwe menu kun je er voor kiezen om je locatie, een videoclip of gifs te sturen. Druk je op de kleine gamepad, dan start je een game. Je moet de eerste keer kiezen tussen een beperkt aantal spelletjes, maar daarna mag je uit bijna vijftig games kiezen.

Bij deze brede uitrol horen ook de nieuwe functies, die Facebook tijdens zijn afgelopen F8-conferentie heeft onthuld. Zo kunnen gamemakers complexere games aanbieden en bots maken om mee te praten. Ontwikkelaars moeten deze functies nog wel benutten voordat we er zelf mee aan de slag kunnen. De belangrijkste toevoeging is dat het mogelijk wordt om turn-based games te spelen. Dit betekent dat je achter elkaar een beurt doet in een potje schaak of Wordfeud. Op dit moment zijn de games nog gemaakt om te strijden voor de hoogste score. De nieuwe versie van Words With Friends ondersteunt als eerste turn-based gameplay, maar wij zien deze game nog niet in de app terug.

Facebook Messenger downloaden

De nieuwste versie van Facebook Messenger download je via onderstaande link in de App Store. Voor het gebruik van de app heb je 271MB vrije ruimte nodig en moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Download Facebook Messenger in de App Store (gratis)

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu