Voeg tekst en krabbels toe aan foto’s in Facebooks Messenger-app
Rutger Otto

Kon je berichten eerst al opleuken met smileys en stickers, nu zijn ook Facebook Messenger foto’s nog van extra krabbels of tekst te voorzien.

Foto’s opleuken

Apple pronkt er tijdens presentaties ook al een tijdje mee: de functie om foto’s in de Mail-app aan te kleden met tekeningen of letters als bijschrift. Facebook heeft eenzelfde optie toegevoegd aan de Messenger-app.

Binnen de Messenger-app voeg je foto’s toe aan een bericht door op het plaatjes-icoon te tikken, tussen het icoon van het cameraatje en de smiley in. Onder in beeld verschijnen dan de foto’s die je recent hebt genomen. Tik op een afbeelding en je krijgt vanaf nu twee opties: verzenden of bewerken.

Facebook messenger foto’s bewerken

facebook messenger foto'sTik op het potloodje om de foto te bewerken. Onder in het scherm zie je de mogelijkheden. Je kan tekst in de afbeelding zetten door op ‘Aa’ te tikken. Mogelijkheden daarvan gaan overigens niet ver. Er is één standaard, wit lettertype dat je kan gebruiken. Deze staat altijd gecentreerd, maar je kunt het wel van onder naar boven verplaatsen en andersom.

Daarnaast is het mogelijk om wat op de foto te krabbelen door rechtsonder op het potloodje te tikken. Door aan de rechterkant van boven naar onder te vegen, verander je de kleur. Veeg je vanaf de kant naar links, dan wordt je ‘stift’ dikker. Vervolgens kun je lekker creatief aan de slag op de afbeelding.

Messenger

Facebook, Inc.

9 (265 reviews)
Gratis via App Store

Facebook app

Facebook is de laatste tijd bezig om gebruikers een stuk meer creatieve vrijheid te geven. In de reguliere Facebook-app is het sinds deze week mogelijk om op berichten in de tijdlijn met stickers te reageren. Dat was al langer mogelijk in de Messenger-app. Daarnaast zou Facebook werken aan een manier waarop je via Messenger geld kan overmaken naar vrienden.

Lees meer Facebook nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.