Bel 50 vrienden tegelijk met de Facebook Messenger-belfunctie
Lars Paymans
Messenger

Messenger

Gratis

Onze score

8,5

Vanaf vandaag is het mogelijk om meerdere mensen tegelijk te bellen vanuit Facebook Messenger. Handig als je snel contact wil met je vrienden en een geschreven bericht niet genoeg is. Dit moet je weten over de belfunctie voor groepen.

Het was al een tijdje mogelijk om een-op-een een Facebook-vriend te bellen via Messenger, maar vandaag breidt Facebook de functie verder uit naar groepsgesprekken. Hierdoor kunnen groepen met maximaal 50 leden elkaar opbellen via de chat-app van Facebook.

Facebook-Messenger-bellen

Zo werkt de Facebook Messenger belfunctie

Momenteel is het nog niet mogelijk om een videogesprek met meerdere mensen tegelijk te voeren. Die functie blijft voorlopig alleen voor privégesprekken beschikbaar. Groepsleden kun je opbellen door op het telefoon-icoontje te tikken rechts bovenin beeld. Terwijl je belt kun je ook andere mensen aan het gesprek toevoegen.

Volgens Facebook wordt de Facebook Messenger belfunctie voor groepchats vandaag geleidelijk uitgerold. Het kan dus gebeuren dat het telefoontje bij jou nog niet verschijnt. Omdat deze nieuwe functie aan de kant van Facebook wordt doorgevoerd, hoef je de Facebook Messenger-app niet te updaten.

Met de belfunctie hebben apps als Google Hangouts en Skype er een geduchte concurrent bij, zeker als Facebook in de toekomst besluit om ook de videobelfunctie aan groepsgesprekken toe te voegen.

Messenger

Facebook, Inc.

9 (265 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.