De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Zo speel je het verslavende basketbalspel in Facebook Messenger

Rutger Otto
20 maart 2016, 11:11
2 min leestijd
Zo speel je het verslavende basketbalspel in Facebook Messenger

Facebook Messenger heeft iets toegevoegd waardoor je langer in de app moet blijven. Daarvoor hoef je niet eens te chatten, want het gaat hier om een basketbalspelletje.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger basketbal

In de nieuwste versie van Facebook Messenger is een feature te vinden die ongemerkt heel veel van je tijd kan opslokken. Het betreft een simpel basketbalspelletje, waarbij het zaak is dat je steeds je topscore verbreekt.

Mogelijk is het spel bedoeld als inhaker voor March Madness, een basketbaltoernooi dat enorm populair is in de Verenigde Staten. Gelukkig kunnen we hier in Nederland en België ook met het spelletje aan de slag, want het is erg leuk om te spelen.

Zo werkt hetbasketbal

Om basketbal te kunnen spelen, verstuur je simpelweg een basketbal-emoji naar een vriend. Tik je vervolgens op het verstuurde plaatje, dan start er een game in een nieuw venster.

Het spelletje op zich oogt heel simpel. In een paar lijnen is een basket gemaakt en onder in beeld staat een getekende bal. Deze kun je naar boven en opzij vegen, afhankelijk van hoe de bal voor de basket ligt. Door te swipen, gooi je de bal richting het net. Scoor je een punt, dan krijg je een positieve emoji, zoals klappende handen of een gespierde arm. Is het schot mis, komt er een sip gezichtje in beeld.

In het begin lijkt het spel misschien niet moeilijk, maar heb je er tien achtereen raak, dan begint de basket te bewegen. Daarna gaat hij nog eens sneller en zo wordt het behoorlijk pittig om je highscore te overtreffen. Elke keer als jij een potje hebt gespeeld, krijgt de ander in het gesprek daar een melding van en kan hij of zij proberen de score te overtreffen.

Facebook Messenger games

Het is niet duidelijk tot wanneer het spelletje te spelen is. Naar verwachting nog minstens tot 4 april, wanneer het toernooi zijn finale bereikt. Facebook heeft al eerder spelletjes aan de Messenger-app toegevoegd. Verstuur ‘@fbchess play‘ in een chatvenster om tegen iemand te schaken.

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu