De 4 leukste apps voor Facebook Messenger

Rutger Otto
30 maart 2015, 12:18
2 min leestijd
De 4 leukste apps voor Facebook Messenger

Sinds kort kun je met Facebook Messenger apps installeren, waarmee het chatplatform enorm uitgebreid wordt. Van de eerste lichting zetten wij de 4 leukste Facebook Messenger-apps op een rij.

Facebook heeft besloten om van Messenger een veel groter platform te maken. Daarom is de API van Messenger opengesteld, zodat ontwikkelaars hun apps geschikt kunnen maken voor de chatdienst. Dat levert momenteel voornamelijk geinige foto- en video-apps op.

GIPHY: The GIF Search Engine

Giphy, Inc.

Gratis via App Store

Zeg het met gifjes! Tussen de Facebook Messenger-apps staan verschillende gif-apps, maar Giphy is de meest toegankelijke. Deze app van de gelijknamige website stelt de gebruiker in staat om anderen een bewegend plaatje te kunnen sturen. Dat kan een emotie zijn of gewoon iets grappigs. In de app heb je dankzij trefwoorden snel gevonden wat je zoekt, vervolgens kun je het gifje gemakkelijk delen via de Facebook chat.


Wint jouw favoriete voetbalteam van het favoriete team een vriend? Dan kun je het hem flink inpeperen met de app Tackl. Hiermee voeg je jouw voetbalclub toe en die van je vrienden. In de app kun je vervolgens alle wedstrijden zien die (live) gespeeld worden, inclusief scores. Deze standen kun je doorsturen via Facebook Messenger naar vrienden met de optie een plaatje erbij te zetten. Dat kunnen grappige plaatjes uit de app zijn, of een foto die je zelf maakt, als je bijvoorbeeld op de tribune in het stadion staat te juichen.


Met Emu maak je een geanimeerde sticker met je eigen hoofd. Ga voor een egaal gekleurde muur staan en maak een superkort filmpje van twee seconden. Dat filmpje van je hoofd wordt vervolgens herhaald en in verschillende stickersjablonen gegoten die eveneens bewegen. Zo kun je iemand de liefde verklaren, jezelf in feest-gifjes plaatsen of verbaasd reageren.


Ook met Bitmoji kun je jezelf in stickers zetten, maar het verschil met Emu is, dat het hier niet gaat om gifjes en dat je een cartoonversie van jezelf maakt. Je doorloopt een aantal stappen waarmee je je gezicht namaakt in de app, daarna kun je kiezen uit tientallen stickers om je gevoel mee weer te geven. Die stuur je dan simpel via Facebook Messenger naar een ander.

Facebook Messenger-apps downloaden

De apps zijn te downloaden in de App Store of via het chatscherm van Facebook Messenger. Druk in een gesprek op de ‘Meer’-knop (een icoon met drie stipjes dat je onder het tekstvak en naast het duimpje vindt). Vanuit daar kun je een lijst met beschikbare apps zien en deze voor je iPhone downloaden.

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu