De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Facebook Messenger krijgt toch advertenties

Gijs Ettes
20 januari 2015, 8:02
2 min leestijd
Facebook Messenger krijgt toch advertenties

Facebook Messenger zal op termijn worden voorzien van advertenties, zo laat David Marcus, die de berichtentak van Facebook leidt, weten tijdens de Digital Life Design Conference. Ook met een dicteerfunctie wordt geëxperimenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger advertenties komen eraan

facebook messenger advertenties

Wanneer we de Facebook Messenger advertenties voor het eerst zullen zien in de iOS-app is nog niet bekend. Wel belooft Facebook dat gebruikers niet door reclame overspoeld zullen worden. Het sociale netwerk heeft naar eigen zeggen geen haast met de implementatie van advertenties en wil eerst tests uitvoeren, bijvoorbeeld met het tonen van gesponsorde berichten. “Maar we willen niet overal advertenties plaatsen en de gebruiker overrompelen. Dat is niet onze aanpak”, aldus Marcus.

Marcus liet ook meer kwijt over de dicteerfunctie voor Facebook Messenger, waarover hij al eerder sprak op Facebook. Momenteel wordt geëxperimenteerd met deze functie, die met behulp van machine learning spraak omzet in tekst. Marcus verwacht dat de dicteerfunctie populair kan worden in Azië, waar het in sommige talen lastig is om tekst te typen. Berichten inspreken kan dan uitkomst bieden, maar of en wanneer we de functie terug gaan zien in de chat-app, is onduidelijk.

‘Duidelijke verschillen’

WhatsApp en Facebook Messenger worden niet samengevoegd

Wel duidelijk is dat Facebook geen plannen heeft om WhatsApp en Facebook Messenger – die qua functionaliteit overeenkomen – samen te voegen. Volgens Marcus is er voldoende verschil tussen de apps, aangezien WhatsApp voornamelijk gericht is op tekst en op vrijwel elk mobiel platform is te gebruiken. Messenger is meer gericht op iOS en Android en ‘mediarijker’, zo betoogt Marcus.

De komende tijd wil Facebook het aantal maandelijks actieve gebruikers van beide apps laten groeien tot één miljard. Momenteel hebben WhatsApp en Facebook Messenger respectievelijk 700 en 500 miljoen actieve gebruikers.

Facebook Messenger downloaden

Hieronder kun je de laatste versie van Facebook Messenger voor iOS downloaden. Naar verwachting wordt op termijn de verplichting om de Messenger-app te gebruiken om te chatten op Facebook verwijderd.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen