De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Facebook Messenger laat je nu makkelijker van accounts wisselen

Erwin Vogelaar
7 juli 2016, 15:51
2 min leestijd
Facebook Messenger laat je nu makkelijker van accounts wisselen
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

7,5

Facebook Messenger rolt eindelijk de functie uit om tussen accounts te wisselen in de app. Handig als je meerdere accounts beheert, of als je familie één apparaat gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger accounts

Sinds februari is het voor Android-gebruikers al mogelijk om in Facebook Messenger snel van account te wisselen, en nu krijgen ook iOS-gebruikers de functie in de app. In het profieltabblad van de app staat een knop om een ander account te kiezen. Je kunt op de pagina die vervolgens verschijnt verschillende accounts toevoegen door op het plusje te drukken. Vervolgens hoef je enkel nog maar op de juiste naam te drukken om van account te wisselen. Gebruikers kunnen wel aangeven of er toch nog altijd om een wachtwoord gevraagd moet worden.

facebook messenger accounts

Deze functie kan enorm handig zijn. Niet alleen voor mensen die als social media-beheerder allerlei accounts moeten onderhouden, want er zijn ook families waar één apparaat door meerdere mensen gebruikt wordt en die gebruikers dus dezelfde app openen. Hoewel je meerdere accounts toevoegt, blijven de berichten wel privé. In het menu zie je hoeveel ongelezen berichten de andere accounts hebben ontvangen, maar de specifieke accounts moeten geopend worden om die berichten te lezen.

Facebook heeft zich de afgelopen periode niet bepaald populair gemaakt onder zijn gebruikers. Het nieuws dat gebruikers van de webversie van Facebook verplicht worden om de Messenger-app te gebruiken als ze met hun vrienden willen chatten, viel niet in goede aarde. De vele reviews in de App Store met één ster liegen er niet om. Volgens het bedrijf is dit echter nodig om gebruikers de beste ervaring te kunnen bieden. De mogelijkheid om van account te wisselen is in ieder geval weer eens goed nieuws voor de chattende Facebook-gebruiker.

Facebook Messenger downloaden

De functie om van accounts te wisselen wordt nog uitgerold, dus mogelijk kun je het nog niet direct gebruiken. Zorg in ieder geval dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. De app is via onderstaande link te downloaden, weegt 77MB en draait op iOS 7 en nieuwer.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu