De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Facebook Messenger voegt 3D Touch-ondersteuning toe

Rutger Otto
17 december 2015, 9:22
2 min leestijd
Facebook Messenger voegt 3D Touch-ondersteuning toe
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

8

De chat-app van Facebook heeft een update ontvangen waarmee hij helemaal klaar is voor gebruikers met een iPhone 6S.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger 3D Touch

Facebook Messenger is toe aan versie 52.0 en heeft dit keer 3D Touch voor iedereen beschikbaar gemaakt, al hebben alleen mensen met een iPhone 6S of iPhone 6S Plus er iets aan. De update maakt het mogelijk voor gebruikers om vanaf het homescreen speciale acties uit te voeren door wat harder op het app-icoon te drukken.

Er klapt dan een menuutje uit met verschillende keuzes. Zo kun je direct een nieuw bericht starten met één van je contacten. En maak je al veel gebruik van Facebook Messenger, dan staan er in het 3D Touch-venster ook mensen met wie je vaak chat. Zo ga je vanuit het homescreen direct naar het berichtenvenster van je favoriete contacten.

Ook andere vernieuwingen toegevoegd

facebook messenger 3d touch

Naast de toevoeging van 3D Touch-ondersteuning heeft Facebook Messenger ook berichtverzoeken toegevoegd. Om iemand op Facebook te spreken hoef je vanaf nu geen vrienden meer te zijn en heb je geen telefoonnummer nodig. Je zoekt gewoon iemand op en stuurt diegene een berichtverzoek. De ander krijgt daar bericht van en kan aangeven wel of niet een gesprek aan te gaan.

Geinig is verder dat Facebook Messenger nu sneeuwvlokken over het scherm toont als je stickers naar een ander stuurt in winterthema. Hetzelfde geldt overigens voor hartjes bij een liefdes-sticker.

3D Touch voor Facebook

Enkele maanden geleden kreeg de algemene Facebook-app 3D Touch-ondersteuning. Daarmee kunnen gebruikers via het snelmenu kiezen om direct een bericht te schrijven, een foto of video te maken en om een foto of video te uploaden naar Facebook. In de app zelf is er overigens geen gebruik te maken van 3D Touch, hetzelfde geldt voor Facebook Messenger. Hieronder kun je de chat-app van Facebook gratis downloaden.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu