Facebook laat je samen livestreamen en makkelijker chatten

Rick van der Veer
24 mei 2017, 17:01
1 min leestijd
Facebook laat je samen livestreamen en makkelijker chatten
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

8

Facebook heeft zijn Live-feature flink uitgebreid. Naast privéchats bij publieke livestreams kun je na de laatste update ook met meerdere mensen één livestream doen.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Facebook Live-update

Volgens Facebook trekken livestreams wel tien keer zo veel comments aan dan gewone video’s. Dat betekent dat de chatervaring tijdens een grote livestream behoorlijk chaotisch kan zijn. Vooral streams waar tienduizenden mensen tegelijk naar kijken, hebben vaak chats die te snel gaan om een echt gesprek te voeren.

Facebook introduceert daarvoor Live Chat with Friends, wat betekent dat je met je vrienden samen een livestream kijkt. Je kunt dan met alleen je vrienden chatten, zonder dat berichten verloren gaan in een grote stroom comments. De feature wordt op het moment van schrijven nog getest in verschillende landen, maar verschijnt in de zomer voor iedereen.

De update brengt meer zaken met zich mee die je met vrienden kunt doen. Denk aan de optie om samen met een vriend te livestreamen. Tijdens het streamen kun je een gast selecteren uit de lijst met kijkers, die daarna met camera in jouw livestream verschijnt. Hiervoor kun je een picture-in-picture-modus kiezen, waarbij de gast in de hoek verschijnt, of twee schermen naast elkaar zetten.

De feature is handig voor interviews en segmenten waarin een gast iets nuttigs toevoegt aan de stream. Als je klaar bent met het interview kun je de feature ook weer eenvoudig uitzetten. Vooralsnog zit de feature alleen nog in de app; op Mac en pc werkt het nog niet.

Facebook downloaden

Via onderstaande link kun je Facebook gratis downloaden uit de App Store. Om de app te gebruiken heb je minimaal iOS 8 en 388MB aan opslagruimte nodig.

Download Facebook uit de App Store (gratis)

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu